Salpeter en zouten op muur verwijderen

Salpeter en zouten verwijderen uit de muur

Salpeter en zout worden gevormd op een muur door te lang vochtig. Het is niet zo eenvoudig om deze te verwijderen van de muur. Salpeter wordt gevormd door een bacterie die huist in vochtige muren.

Hoe ontstaat salpeter en zouten op een muur?

Salpeter ontstaan door een combinatie van vocht en chemische elementen die een witte aanslag op je muren veroorzaken.

Salpeter is een gevaar voor je gezondheid en je huis: inademen van salpeter kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Na verloop van tijd kunnen ademhalingsproblemen, allergieën en schade aan de luchtwegen naar boven komen. Op lange termijn kan salpeter zo in de muur gevreten zijn dat extra reparaties nodig zijn om je muur weer gezond te krijgen.

Hoe salpeter en zouten verwijderen van een muur?

Salpeter verwijderen doe je door eerst je vochtprobleem op te lossen en aan te pakken. Anders blijft het een vicieuze cirkel van tijdelijke oplossingen die tot niets dienen.

Stappenplan om salpeter van muren te halen:

  1. De muur volledig vrij maken van behang, pleister en stucwerk.
  2. Een mes en borstel nodig om de salpeter van de muur te schrapen.
  3. De muur nog eens behandelen met een middel speciaal voor Salpeter definitief te verwijderen.
  4. De muur moet één maand drogen of meer aan de hand van de behandeling.
  5. Dit is gespecialiseerd werk. Doe het zelf als je handig bent of schakel een vakman in.

Gratis vochtanalyse (mits tijdige afspraak)

Een erkend vochtexpert komt de vochtpercentages in uw woning (kelder, muren, plafonds) uitmeten. Zo wordt de precieze oorzaak van de vochtproblemen vastgesteld. Indien gewenst ontvangt u ook een objectieve prijsberekening. Daarnaast geeft de vochtexpert advies over de verschillende methodes in vochtbestrijding (en hun voordelen en nadelen). Deze service is gratis én lokaal! Enkel via vochtexperts uit uw eigen streek. Probeer het gratis, maar reserveer wel tijdig uw plek.

Belangrijk: onderstaand formulier staat verbonden met onze Belgische / Vlaamse database aan erkende vochtexperts. Woon je in Nederland? Dan moet je dit formulier gebruiken om in de Nederlandse database te zoeken naar een vochtdiagnose.

Foto Jeroen

Bescherm jezelf tijdens de werken

Een goede bescherming in de vorm van handschoenen en een mondkapje nodig tijdens het verwijderen van salpeter. Aangezien deze stof vrij giftig is, is een mondmasker verplicht om te dragen tijdens het verwijderen.

Hulp nodig om het vochtprobleem voor eens en altijd op te lossen?

Vraag hulp van een expert om het vochtprobleem voor eens en altijd op te lossen. Als het vochtprobleem van de baan is, dan is het verwijderen van de salpeter eigenlijk een kleinigheid.

Professionele vochtdiagnose laten uitvoeren (altijd gratis)

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 300 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtspecialist? Via deze module kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde bedrijven in je buurt.

Een vochtexpertise gebeurt enkel door professionals en is altijd gratis en vrijblijvend zonder verdere verplichtingen. Een vochtdiagnose is ook heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Kies je land om te starten. Woon je in België of Nederland?

Geef je beoordeling voor dit artikel