Salpeter en zouten op muur verwijderen

Salpeter en zouten verwijderen uit de muur

Salpeter en zout worden gevormd op een muur door te lang vochtig. Het is niet zo eenvoudig om deze te verwijderen van de muur. Salpeter wordt gevormd door een bacterie die huist in vochtige muren.

Hoe ontstaat salpeter en zouten op een muur?

Salpeter ontstaan door een combinatie van vocht en chemische elementen die een witte aanslag op je muren veroorzaken.

Salpeter is een gevaar voor je gezondheid en je huis: inademen van salpeter kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Na verloop van tijd kunnen ademhalingsproblemen, allergieën en schade aan de luchtwegen naar boven komen. Op lange termijn kan salpeter zo in de muur gevreten zijn dat extra reparaties nodig zijn om je muur weer gezond te krijgen.

Hoe salpeter en zouten verwijderen van een muur?

Salpeter verwijderen doe je door eerst je vochtprobleem op te lossen en aan te pakken. Anders blijft het een vicieuze cirkel van tijdelijke oplossingen die tot niets dienen.

Stappenplan om salpeter van muren te halen:

  1. De muur volledig vrij maken van behang, pleister en stucwerk.
  2. Een mes en borstel nodig om de salpeter van de muur te schrapen.
  3. De muur nog eens behandelen met een middel speciaal voor Salpeter definitief te verwijderen.
  4. De muur moet één maand drogen of meer aan de hand van de behandeling.
  5. Dit is gespecialiseerd werk. Doe het zelf als je handig bent of schakel een vakman in.

Vochtbestrijding in Vlaanderen en België

Vul dit formulier in en ontvang binnen de 12 uur een afspraak voor gratis vochtdiagnose door een erkend vochtexpert uit je regio (meer dan 125 bedrijven in België).

Je verzoek wordt automatisch aan maximaal 4 nabije bedrijven kenbaar gemaakt. Je kiest zelf door hoeveel en/of welke bedrijven je wilt worden gecontacteerd voor een afspraak. Je kan ook een vrijblijvende offerte vragen indien je dit wilt.

Belangrijk om te weten: een vochtdiagnose is steeds door een in Vlaanderen erkend vochtexpert uitgevoerd (WTCB-erkenning). Deze is altijd gratis zonder verdere verplichtingen achteraf. Woon je in Nederland? Dan moet je dit formulier gebruiken om in de Nederlandse database te zoeken naar een vochtdiagnose.

Specifieke vragen? Noteer deze alvast in het formulier op het einde van deze aanvraag.

Bescherm jezelf tijdens de werken

Een goede bescherming in de vorm van handschoenen en een mondkapje nodig tijdens het verwijderen van salpeter. Aangezien deze stof vrij giftig is, is een mondmasker verplicht om te dragen tijdens het verwijderen.

Hulp nodig om het vochtprobleem voor eens en altijd op te lossen?

Vraag hulp van een expert om het vochtprobleem voor eens en altijd op te lossen. Als het vochtprobleem van de baan is, dan is het verwijderen van de salpeter eigenlijk een kleinigheid.

Gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt. Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Populaire onderwerpen
>