Vochtwerende verf

vochtwerende verf

Het gebruik van vochtwerende verf

Wanneer je vocht in huis hebt en daardoor bijvoorbeeld op een muur het behang loslaat of er schimmelplekken ontstaan, is het belangrijk daar snel een oplossing voor te vinden. Schimmel in huis kunnen schadelijk zijn. Schimmels kunnen giftig zijn en daardoor ziektes veroorzaken. Dat moet je dus zien te voorkomen.

Lees ook: hoe vochtige muren schilderen?

Om vochtige muren in huis te voorkomen kiezen veel mensen tegenwoordig voor vochtwerende verf. Deze verf voorkomt dat het vocht van buiten naar binnen kan komen. Vochtwerende verf kun je preventief gebruiken voor vochtbestrijding. Ook in ruimtes waar veel vocht aanwezig is, kun je door deze verf voorkomen dat de muren lang vochtig blijven en daardoor schimmels ontstaan.

Dergelijke ruimten zijn bijvoorbeeld: badkamer, keuken, kelder, wasruimte en bijkeuken. Je kunt deze verf preventief gebruiken, maar ook bij een bestaand vochtprobleem. In veel situaties is de verf voldoende om een bepaald vochtprobleem in de kern aan te pakken.

 

Muren die vochtig worden

Vochtige muren kunnen meerdere oorzaken hebben. Wanneer je last hebt van opstijgend vocht dan is vochtwerende verf niet voldoende. De verf zal hierbij alleen maar een vertragend effect hebben. Bij opstijgend vocht moet je het probleem bij de bron aanpakken. Je kunt het opstijgend vocht tegengaan door het aanleggen van een waterkering. Ook is het injecteren van de muren een afdoende oplossing. Wanneer de bron van het opstijgend vocht is verholpen is het verstandig om de muren te behandelen met een waterafstotende verf.

Wanneer je huis vochtplekken op de binnenmuur krijgt moet je dat aanpakken. Je zou er aan de binnenzijde waterafstotende verf op kunnen smeren, maar daarmee is het probleem niet verholpen. Het probleem zou kunnen worden veroorzaakt door doorslaande muren, maar het kan ook door de condens in de woning. Er moet goed worden geventileerd. Wanneer het vocht is verwijderd, kan de verf worden toegepast.

 

Waterafstotende verf op de buitenmuur

Deze verf kan voorkomen dat het vocht in de buitenmuur kan dringen. Deze verf bewijst op die manier zijn nut, omdat het zo voorkomt dat de binnenmuren vochtig worden. Voordat de waterafstotende verf op de buitenmuur kan worden aangebracht, is het noodzakelijk dat deze eerst goed wordt gereinigd. De waterafstotende verf zal zich alleen goed hechten wanneer hij goed schoon is.

 

Het aanbrengen van de waterafstotende verf

Het belangrijkste, voordat er een waterafstotende verf wordt gebruikt, is dat de ondergrond stabiel en schoon is. In veel gevallen zullen er eerst meerdere lagen op moeten worden aangebracht. De eerste laag moet goed uitdrogen, voordat er een tweede laag op kan worden aangebracht.

De hoeveelheid verf die je nodig hebt, is niet alleen afhankelijk van de verfsoort, maar ook van de poreusheid van de ondergrond en de structuur. In veel gevallen wordt de verf met een kwast of roller aangebracht. Wanneer je je houdt aan de regels die in acht moeten worden gehouden bij een dergelijke vochtbestrijding, kun je daar lang plezier van hebben.

Gebruik wel altijd een goede verfsoort. Kijk niet op een paar centen. Wanneer je een goedkope verfsoort koopt, zul je daar spijt van kunnen krijgen. Voor een professionele vochtwerende verfsoort betaal je al snel € 250 per 10 liter. Door een goede waterafstotende verfsoort kun je vochtige muren gemakkelijk oplossen.

 

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER

Populaire onderwerpen
Rewah

GRATIS DOWNLOAD

Download de gratis brochure over opstijgend vocht (uitgegeven door Rewah NV, internationaal producent bouwmaterialen vocht)