Vochtwerende verf

vochtwerende verf

Het gebruik van vochtwerende verf

Wanneer je vocht in huis hebt, waardoor bijvoorbeeld het behang op de muur loslaat of er schimmelplekken ontstaan, is het belangrijk om daar snel een oplossing voor te vinden. Schimmels in huis zijn mogelijk schadelijk en giftig, en kunnen ziektes veroorzaken. Een extra reden om schimmels te voorkomen dus!

Lees ook: hoe vochtige muren schilderen?

Om vochtige muren in huis te voorkomen kiezen veel mensen tegenwoordig voor vochtwerende verf. Deze verf voorkomt dat het vocht van buiten naar binnen kan komen. Vochtwerende verf kan je ook preventief gebruiken voor vochtbestrijding. Ook in ruimtes waar veel vocht aanwezig is, kan je met deze verf voorkomen dat de muren lang vochtig blijven en daardoor schimmels ontstaan.

Dergelijke ruimtes zijn bijvoorbeeld de badkamer, keuken, kelder, wasruimte en bijkeuken. Je kunt deze verf preventief gebruiken, maar ook bij een bestaand vochtprobleem. In veel situaties is de verf voldoende om een bepaald vochtprobleem in de kern aan te pakken.

Klik op onderstaande afbeelding om alle types vochtwerende verf te bekijken uit de winkel van Bol.

vochtwerende verf

Muren die vochtig worden

Vochtige muren kunnen meerdere oorzaken hebben. Wanneer je last hebt van opstijgend vocht dan is vochtwerende verf niet voldoende. De verf zal hierbij alleen maar een vertragend effect hebben. Bij opstijgend vocht moet je het probleem bij de bron aanpakken. Je kunt het opstijgend vocht tegengaan door een waterkering aan te leggen. Ook is het injecteren van de muren een afdoende oplossing. Wanneer de bron van het opstijgend vocht is verholpen is het verstandig om de muren te behandelen met een waterafstotende verf.

Ook als er zich in je huis vochtplekken op je binnenmuur vormen, moet je die bestrijden. Je zou er waterafstotende verf op kunnen smeren, maar daarmee is het probleem niet verholpen. Het probleem zou kunnen worden veroorzaakt door doorslaande muren, maar evengoed ook door de condens in de woning. Er moet goed worden geventileerd. Wanneer het vocht is verwijderd, kan de verf worden toegepast.

Waterafstotende verf op de buitenmuur

Deze verf kan voorkomen dat het vocht in de buitenmuur kan dringen. De verf bewijst op die manier zijn nut, omdat het zo voorkomt dat de binnenmuren vochtig worden. Voordat de waterafstotende verf op de buitenmuur kan worden aangebracht, moet je de buitenmuur zeker goed gereinigd worden. De waterafstotende verf zal zich alleen goed hechten op een schone muur.

Klik op de zoekfunctie hieronder om Amazon.nl te doorzoeken naar alle soorten vochtwerende verf.

vochtwerende verf amazon (1)

Het aanbrengen van de waterafstotende verf

Het belangrijkste waarop je moet letten bij het gebruik van waterafstotende verf, is dat de ondergrond stabiel en schoon is. In veel gevallen zal je eerst meerdere lagen moeten aanbrengen op de ondergrond. De eerste laag moet goed uitdrogen, voordat er een tweede laag op kan worden aangebracht.

De hoeveelheid verf die je nodig hebt is niet alleen afhankelijk van de verfsoort, maar ook van de poreusheid van de ondergrond en de structuur. Meestal wordt de verf met een kwast of roller aangebracht. Als je je goed aan de regels het bij deze schilderwerken voor dergelijke vochtbestrijding, kan je er nog lang genot van hebben.

Gebruik wel altijd een goede verfsoort. Kijk niet op een paar euro’s. Wanneer je een goedkope verfsoort koopt, zal je daar spijt van kunnen krijgen. Voor een professionele vochtwerende verfsoort betaal je al snel € 250 per 10 liter. Door een goede waterafstotende verfsoort kan je vochtige muren gemakkelijk oplossen.

 

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER