Alle ruimtes in huis met vochtproblemen

Als alle ruimtes in huis met vochtproblemen zitten dan komt het waarschijnlijk van condensatie. Condensatie wil zeggen dat de vochtige lucht niet kan geventileerd worden en daarom zet het vocht zich in alle ruimtes in huis.

Wat is condensatie?

Condensatie is in elke woning aanwezig. Als warme en vochtige lucht niet meer weg kunnen, laat deze vocht achter op de muren. Het vocht zet zich op de koelere oppervlakken.

Als er een hoge luchtvochtigheid in huis is, dan kan deze vochtproblemen veroorzaken in alle kamers.

Waarom valt condensatie voor?

Als alle ruimtes in huis met vochtproblemen kampen, dan is er waarschijnlijk goed geïsoleerd maar niet of weinig gedacht aan de nodige ventilatiekanalen om te verluchten.

Oplossing voor alle ruimtes in huis met vochtproblemen

Onmiddellijke oplossing is de ramen en deuren open zetten en het huis volledig verluchten tot de condensatie weg is en de muren weer droog. Maar natuurlijk kan je met de huidige weersomstandigheden niet telkens alles open zetten op dit probleem tijdelijk te verhelpen.

Nog enkele tijdelijke tips om condensatie te vermijden:

  1. Geen was binnen drogen
  2. Dampkap in de keuken gebruiken
  3. De verwarming niet verlagen tot 15 graden

Een permanente oplossing tegen vocht door condensatie is: een ventilatiesysteem installeren of laten installeren zodat je huis voldoende verlucht en vochtvrij blijft.

Vraag hulp aan een firma

Als je zelf niet weet hoe je dit moet aanpakken, vraag dan raad aan een firma gespecialiseerd in vochtproblemen. Zij kunnen ook een ventilatiesysteem aanbrengen zodat je van de condensatie verlost bent.

Ban vocht voor je gezondheid

Een vochtige omgeving is slecht voor de gezondheid: Als je leeft in een vochtige omgeving dan boet je telkens wat van je gezondheid in. Vocht op muren zorgen voor schimmels. Schimmels zijn slecht voor de ademhaling en longen en zorgen voor problemen in de toekomst.

Gratis vochtdiagnose aanvragen?

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 300 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtspecialist? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde bedrijven in je buurt.

Je kan hieronder een gratis vochtanalyse aanvragen waarbij een erkend vochtspecialist (met jarenlange ervaring in de bouwkunde) de vochtproblemen in je woning komt uitmeten. Je kan ook eerst meer informatie opvragen via e-mail of telefoon.

Zo’n vochtmeting gebeurt enkel door professionals en is altijd gratis en vrijblijvend zonder verdere verplichtingen. Een vochtdiagnose is ook heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je huis, je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies. Indien werken nodig zouden zijn, kan je ook een offerte vragen. Deze service is onafhankelijk: je komt enkel in contact met erkende bedrijven uit je eigen streek.

Maak je keuze