Pleisteren op een vochtige muur?

Pleisteren op een vochtige muur

Mag je pleisteren op een vochtige muur?

Pleisteren op een vochtige muur is niet aan te raden want het stucwerk kan opnieuw vochtschade hebben als het niet eerst wordt uitgezocht vanwaar het vocht komt.

Oorzaken vocht in vochtige muur

Grondvocht:

Opstijgend vocht dat uit de grond komt en zo in de muur trekt is meestal te wijten aan een oudere fundering. Doordat deze fundering het water absorbeert komt deze in de muren terecht.

Vocht door buitenmuren

Als je muur op verschillende plaatsen vochtig is kan dit wijzen op een probleem met de buitenmuren of gevel waar het voegwerk is beschadigd.

Condensatie

Als je woning niet genoeg of voldoende ventilatie heeft kan er condensatie op de muren komen wat ook een vochtige muur kan veroorzaken.

Na isolatie van spouwmuur

Vocht op de muur na isolatie van spouwmuur komt door het niet voldoende ventileren van je woning. Dit stapelt op in de muur en kan schimmels veroorzaken.

Oorzaak gekend en oplossing in de maak

Als de oorzaak van de vochtige muren is gekend dan pas kan men weer opnieuw pleisteren. Eerst moet de oorzaak worden opgelost zodat de muur niet meer vochtig kan worden.

Vochtexpert vragen

Indien u niet weet hoe en waarom uw muur vochtig is, kan u het beste een vochtexpert raadplegen die de oorzaak van het probleem achterhaalt en oplost. Zij kunnen ook de muur behandelen zodat het vochtprobleem wordt opgelost.

Pleisteren op vochtige muur? Muur moet eerst drogen

Opnieuw stucwerk aanbrengen kan pas als de muur goed droog is en de oorzaak van het vochtprobleem is opgelost. Pleisteren kan pas na twee maanden als de muur voldoende droog is en dit om zeker te zijn dat alle vocht uit de muur is.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER

Populaire onderwerpen
Rewah

GRATIS DOWNLOAD

Download de gratis brochure over opstijgend vocht (uitgegeven door Rewah NV, internationaal producent bouwmaterialen vocht)