Behangen op een vochtige muur? Dit moet je weten

Behangen op een vochtige muur

Hoe behang ik doeltreffend mijn vochtige muren

Vochtige muren kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kan condensatie binnen je huis ervoor zorgen dat er neerslag op je muren terecht komt. Je zit hierdoor opgescheept met die akelige bobbels of losrakend behang. Wat lastig, de hele investering om er wat moois en aangenaams van je woning te maken is nu naar de knoppen.

Maar hoe ontstaat de vochtige muur nou precies? Vochtige muren hebben diverse oorzaken. Zo is condensatie er eentje van omdat er vaak genoeg een tekort aan ventilatie is. Andere oorzaken, de z.g. externe oorzaken kunnen lekkages in het dak door verzakkingen in de grond zijn maar ook optrekkend grondwater en regendoorslag.

Gelukkig zijn er mogelijkheden die ervoor zorgen dat je behang geen last van het vocht op de muren ondervindt? De beste oplossing is uiteraard om het probleem bij de wortel aan te pakken. Dit kan natuurlijk heel veel geld gaan kosten. Denk maar aan de behandeling tegen optrekkend grondwater, een natuurprobleem waar wij weinig of helemaal niets aan kunnen doen.

Vochtwerende schermen en gel

Op de markt zijn er tal van mogelijkheden die het behangen op een vochtige muur wel mogelijk maken. Een manier is om er vochtwerende schermen te plaatsen alvorens over te gaan tot behangen. Indien het plaatsen van de schermen niet mogelijk is, kan ervoor gekozen worden om te injecteren met speciaal vochtwerende gel. Dit is overigens de populairste methode die in Nederland wordt toegepast.

Vochtwerende folie

Het plaatsen van vochtwerende folie is ook een efficiënte manier van vochtwering. De folie wordt onderaan de muren aangebracht waardoor de muren worden afgeschermd van het vocht dat vanuit de grond wordt aangetrokken. Dit vocht kan niet door het aangebrachte scherm heen en kan niet door de muren worden opgezogen. Echter is deze methode niet altijd toe te passen omdat men niet altijd tot onderin de muren kan raken via een onderkapping, wat zeer cruciaal is bij deze methode. Daarom is vochtwerende gel via impregnatie nog altijd de populairste methode om muren terug droog te maken.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER