Kelderbekuiping

Kelderbekuiping

Kelderbekuiping

Heb je last van vocht in de kelder of loopt deze zelfs volledig vol water? Dan is de beste oplossing het gebruik maken van kelderbekuiping!

Wat is kelderbekuiping?

Kelderbekuiping is een methode die vaak wordt gebruikt bij de renovatie van vochtige kelders. De muren en meestal ook de vloer van de kelder worden bij een kelderbekuiping voorzien van een waterdichte cementeringslaag waardoor het grondwater niet langer kan doordringen.

Waarom dit toepassen?

Kelderbekuiping wordt eigenlijk noodzakelijk wanneer er grondwater door de wanden of de vloer van de kelder de woning binnendringt. De meeste keldermuren zijn niet resistent genoeg tegen de druk van het grondwater. Het gevolg is dat er zouten zullen gevormd worden in de muren. Deze zouten zullen het pleisterwerk ernstig beschadigen waardoor het vocht nog meer kan doordringen.

Als je deze lekken in de muur laat dichten met een speciale mortel en daarna de kelder waterdicht cementeert, zal er geen water meer kunnen infiltreren waardoor de kelder droog zal blijven.

Prijs berekenen Kelderbekuiping

Kelder vochtig?

Bereken de prijs voor een renovatie/herstel via deze module.

Gratis en onafhankelijk 5 prijzen vergelijken.

KLIK HIER

Het werkproces bij een kelderbekuiping

Bij het bekuipen van een kelder zal eerst de huidige bezetting zo veel mogelijk worden afgekapt zodat de ondergrond goed zichtbaar wordt. Daarna kan er bepaald worden op welke plaatsen er water door de muur komt. Op die plaatsen zal er sneldrogende waterdichte cementmortel aangebracht worden. Als er geen water meer door de wanden komt, kan men starten met het aanbrengen van dichtingslagen.

De eerste laag van de bekuiping is de fixeerlaag. De opeenvolgende lagen bestaan uit cementmortel die ook een deel kunsthars bevat. Tussen de lagen moet er wel een droogtijd zitten waardoor de bekuiping van een kelder altijd meerdere dagen in beslag zal nemen.

De grootste voordelen

Het grootste voordeel van een kelderbekuiping is de extra ruimte die erbij komt. Aangezien de kelder na het bekuipen volledig droog is, kan je deze opnieuw gebruiken als opslagruimte, wijnkelder of zelfs een hobbyruimte.

De waarde van de woning zal ook toenemen als de kelder mooi droog staat, aangezien je een extra bruikbare ruimte hebt in je huis. Bovendien kan opstijgend vocht niet doordringen naar het gelijkvloers als de kelder droog staat. Hierdoor zal het een stuk aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers, mocht je ooit je huis verkopen.

Een laatste voordeel is het verdwijnen van de muffe stank uit de kelder als het vocht verdwenen is. Een droge kelder heeft ook droge lucht. Hierdoor is het er prettiger leven en krijg je ook geen last meer van kelderschimmels, die gedijen in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER