Schimmels in de kelder

Schimmels in de kelder - 2

Schimmels in de kelder?

Een vochtige kelder kan op den duur veel problemen geven. Niet alleen je woning gaat achteruit maar ziekteverwekkers als schimmels, kunnen na verloop van tijd problemen geven voor de gezondheid.

Extra opslagruimte

Staat er water in de kelder, dan kan hout wat hiermee in aanraking komt, gaan rotten. De meeste kelders die in een huis zijn gesitueerd worden gezien als extra opslagruimte voor voedsel en conserven. Aardappels kunnen door vochtproblemen in een kelder achteruit gaan in smaak. Vochtbestrijding is een eerste vereiste en zal erger doen voorkomen.

Schimmels in de kelder

Kelders waar schimmels hoogtij vieren is niet echt ongewoon. Kelders hebben de ideale omstandigheden om schimmels te ontwikkelen. Vochtproblemen en onvoldoende ventilatie zijn problemen die aangepakt dienen te worden, zeker wanneer al schimmels aanwezig zijn.

1. Voedingsbodem

Schimmels gedijen prima in een vochtige ruimte. Dit komt meestal door condensatie, een gevolg van onvoldoende ventilatie. Zo wordt er snel een voedingsbodem gelegd voor schimmels.

2. Aanpakken bij de bron

Schimmels verwijderen gaat het beste met water. Nooit droog schimmels gaan wegvegen. Zo adem je de giftige stoffen in.

Professionele vochtbestrijding schimmels kelder

Voordat je een professioneel bedrijf in de arm neemt is het belangrijk om eerst zelf aan de slag te gaan met vochtbestrijding.

1. Ventileren

Is er een raam aanwezig in je kelderruimte? Lucht dan minimaal eenmaal per dag door dit open te zetten. Heb je een grote kelder die gebruikt wordt als hobbyruimte of wijnkelder? Ga dan geen wasgoed ophangen in deze ruimte. Zo voorkom je condensvorming.

2. Luchtontvochtiger

Heeft de kelder een hoge luchtvochtigheid? Schaf een luchtontvochtiger aan. Deze reguleert de vochtigheid in de kelderruimte.

Vochtbestrijding

Een professioneel vochtbestrijder kan op verschillende manieren te werk gaan. Er kan gezorgd worden voor;

1. Kelderdichting

Kelderdichting vindt plaats door een waterdichte coating aan de binnenmuren van de kelder aan te brengen. Zal meestal per vierkante meter worden gerekend.

2. Drainage

Met behulp van een drainagesysteem wordt het overtollige vocht afgevoerd.

3. Muurinjecties

Muurinjecties zijn een effectieve methode om optrekkend vocht in muren te bestrijden. Met het gebruik van vochtwerende stoffen wordt de vochtige muur weer droog gemaakt.

4. Ventilatiesysteem plaatsen

Een prima aanpak, ook voor langere tijd, om de kelder weer droog te krijgen.

Gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt. Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Populaire onderwerpen
>