Keldervloer waterdicht maken

Keldervloer waterdicht maken

Waarom je kelder waterdicht maken?

Je keldervloer of kruipkeldervloer waterdicht maken gaat verwaarlozing tegen.

Veel huiseigenaren schenken geen aandacht aan hun betonnen keldervloer bij het waterdicht maken van de kelder. De vloer in de kelder wordt meestal verwaarloosd. Dat is een behoorlijke fout want een betonnen kelderverdieping is het enige gedeelte van een woning waar het water naartoe zal stromen, waardoor je zonder ingrijpen vochtproblemen krijgt.

Dat is dan ook de reden waarom de meeste aannemers afvoergebieden maken op de meest vreemde plekken in de kelderverdieping, die via een betonnen goot naar de grond onder het huis leiden. Hoewel zo’n afvoer beter is dan helemaal niets, zou men beter zorgen dat de buitenmuren van de kelder direct bekleed worden met een watervaste laag, voorzien van aparte afvoeren. Hierdoor komt het water niet meer via de muren de kelder binnen, kan de keldervloer ook niet nat en vochtig worden en kan het beton niet vergaan.

Hoe maak je de juiste kelderdichting?

Begin met een goede voorbereiding en veeg de kelder goed schoon, zodat de verf op elke plek goed zal hechten. Speur de vloer af op zoek naar gaten en scheuren in het oppervlak van de vloer. Neem een staalborstel om de scheuren goed af te borstelen. Verwijder naderhand het losse beton en gruis met een stofzuiger.

Daarna moeten de gevonden scheuren en kieren gerepareerd worden om een goede kelderdichting te kunnen maken, en om te voorkomen dat elke scheur een ingang voor water kan zijn. Een zeer goede behandelmethode bij opstijgend vocht is om de muren te laten injecteren met een speciale vochtwerende gel.

Deze gel is een waterafstotend middel wat in de gaten en scheurtjes wordt gespoten, wat in de poriën trekt en daarna zal gaan uitharden. Deze methode is ideaal om een goede waterkering aan te brengen. In de binnenmuren worden gaten geboord, waarna deze gevuld worden met vochtwerende gel.

Na deze behandeling zal de kelder geen last meer hebben van optrekkend vocht. De geïnjecteerde muren zorgen voor een goede waterkering.

Keldervloer schilderen

Bij een keldervloer waterdicht maken volgt nog een laatste stap en dat is schilderen met watervaste verf. Doe de gemengde verf in een verfbak en gebruik een gewone kwast ‒ dit voorkomt dat je stukjes overslaat ‒ om deze op de vloer aan te brengen. Ga er daarna een tweede keer overheen met een roller om het geheel gelijkmatig te maken of om een tweede laag aan te brengen.

KlussenKeldervloer waterdicht maken

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER