Vochtproblemen fundering

Vochtproblemen aan de fundering

Wat te doen aan een vochtige fundering

Niets is zo schrikbarend als een vochtige fundering. Langzaam dringt het vocht de fundering binnen en wordt vervolgens de muren omhoog geduwd via de vloer en de spouw Plotseling neem jij een vochtige muur waar. Iets later ontwikkelt zich schimmel en een muffe geur …het hek is van de dam.

Mogelijke oorzaken vochtige fundering

Een vochtige fundering kan verschillende oorzaken hebben. Daarom is het belangrijk om het ontstaan grondig te onderzoeken.

Mogelijke oorzaken kunnen zijn: een hoog waterpeil doordat er veel water onder het huis ligt of vanwege een hoge grondwaterstand bij laaggelegen gebieden.

Maar ook door opstekend vocht, doordat het metselwerk in contact komt met grondwater of vocht. Vergeet niet de lekkende buizen van bijvoorbeeld de vloerverwarming… en het doorslaand vocht of condensatie vocht dat van de muren uit naar de fundering druppelt.

De aanpak van je vochtige vloer is de oorzaak

Aan het opstijgend vocht kun je bitter weinig doen, die stijgt nou eenmaal. Maar gelukkig zijn er wel mogelijkheden om jouw constructiemateriaal zoals je muren te injecteren met een vochtwerende gel. Deze kun je professioneel laten aanbrengen maar voor de doe-het-zelvers onder ons zijn er ook speciale pakketten verkrijgbaar. Het opzuigen van het vocht door je muren wordt op deze manier tegengegaan.

Drainagematten voor de kelder of kruipruimte

Vochtproblemen op de vloer van de kelder of kruipruimte kunnen verholpen worden door middel van bekruiping of drainage. Met drainagematten voorzien van kanaaltjes wordt grondwater verzameld en naar een riolering gebracht. Bovenop deze matten wordt opnieuw een betonnen vloer gestort waardoor de vloer droog blijft.

Goede ventilatie

Als na inspectie gebleken is dat er een hoge luchtvochtigheid in je kelder aanwezig is, zou je regelmatig wat raampjes open kunnen doen.

Is dit niet werkbaar of beschik je niet over ramen? Dan kun je het overtollige vocht bestrijden door een ventilatiesysteem aan te schaffen. Hiervan zijn er verschillende soorten op de markt te verkrijgen die in prijs variëren. Ook hier zal je een professional moeten inhuren om advies uit te brengen op het gebied van systemen die in jouw ruimte doelmatig kunnen werken.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER