Ventilatiesysteem nodig? Dit zijn de beste ventilatiesystemen

De beste ventilatiesystemen kopen

Wat zijn de beste ventilatiesystemen?

Een ventilatiesysteem zuivert de binnenlucht en zorgt voor een gezonde instroom van verse lucht. Er bestaan verschillende soorten ventilatiesystemen. We onderscheiden systemen in de categorieën A, B, C en D.

Ventilatiesysteem A

Natuurlijke luchtafvoer en luchtaanvoers

Ventilatiesysteem B

Natuurlijke luchtafvoer en mechanische luchttoevoer

Ventilatiesysteem C

Natuurlijke luchttoevoer en mechanische luchtafvoer

Ventilatiesysteem D

Mechanische luchtafvoer en mechanische luchtaanvoer

Wat doet een ventilatiesysteem?

De functie van een ventilatiesysteem is het zuiveren van lucht in je huis. Denk hierbij aan vochtige lucht (afkomstig van condensatie of woonactiviteiten zoals koken en wassen). Ook stofdeeltjes worden natuurlijk afgevoerd via het ventilatiesysteem. Door goed te ventileren kunnen vochtproblemen zoals schimmelaanslag geen kans krijgen. Ventileren is dan ook meestal de nummer 1 oplossing voor vochtproblemen als condensatie en schimmelvorming.

Wat is een goede plek voor een ventilatiesysteem?

De beste plaats voor een ventilatiesysteem is natuurlijk een plek waar vocht vaak voorkomt. Denk hierbij aan de kelder, keuken, de badkamer, slaapkamer en woonkamer.

Wat is een woonhuisventilator?

Een woonhuisventilator is een centraal ventilatiesysteem waarmee meerdere ruimtes in je huis geventileerd kunnen worden. Dit komt door de meerdere ventilatiebuizen die aan elkaar aangesloten zijn. Hierdoor worden meerdere ruimtes geventileerd.

Wat is een badkamerventilatiesysteem?

Een badkamerventilatiesysteem is een kleine ventilator voor in de badkamer of wc of andere kleine ruimtes in huis waar ventilatie nodig is. Je hebt systemen die automatisch in werking treden vanaf een bepaald luchtvochtigheidspercentage. Ook kan je sommige systemen elektrisch inschakelen met een knop of simultaan met de verlichting.

Waarvoor dient een boxventilator?

De boxventilator staat ook wel bekend om zijn sterke zuigkracht. Dit ventilatiesysteem wordt ook alleen toegepast op cruciale plekken in het huis of een bedrijf, waar het vocht een grote rol speelt. In ernstige situaties wordt een boxventilator gebruikt om het vocht niet te laten escaleren op plekken in een bedrijf of huis.

Voordelen voor je portomennee?

Als je huis goed geventileerd is, verbruikt je verwarming veel minder energie. Koude droge lucht wordt namelijk veel sneller verhit dan vochtige lucht. Het is dus aangenamer om een geventileerd huis te hebben. Dat heeft zeker ook zijn voordelen als je op het einde van de maand je energierekening ziet.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER