Muffe geur in huis? Zo maak je je huis terug droog en gezond

Een muffe geur in huis - dit kan je doen

Last van een muffe geur? Zo maak je je huis terug droog en gezond

Er zijn diverse zaken die een muffe geur in je woning veroorzaken. Helaas kan het ervoor zorgen dat je huis minder gastvrij (en zelfs een beetje onaangenaam) aanvoelt. Hoe meer lucht je kunt circuleren, hoe beter. Je huis goed ventileren helpt om de muffe geur uit je huis te krijgen en maakt je huis minder aantrekkelijk voor schimmel om zich te vestigen.

Wat betekent die muffe geur?

Een muffe geur is een teken dat er iets niet goed zit. Schimmelachtige en muffe geuren zijn vergelijkbaar van aard en worden allebei veroorzaakt door de aanwezigheid van schimmel of meeldauw. Schimmel en meeldauw zijn beide schimmels en groeien door een te hoog vochtpercentage.

Handel snel!

Vochtige en/of muffe geuren worden vaak veroorzaakt door schimmelsporen of vochtige omstandigheden. Er veel huizen die last hebben van vochtproblemen met schimmel of meeldauw als gevolg. Als jouw woning hier last van heeft, is het van belang om snel te handelen. Een muffe geur is misschien onaangenaam, maar een muur die afbrokkelt vanwege structurele schade is iets veel ergers.

Op welke manieren kan ik muffe geuren verwijderen?

Ook al probeer je de boel te ventileren door ramen te openen, kan het nog steeds voorkomen dat je last hebt van een muffe geur. Met dat in je achterhoofd houdende, zijn hier 5 tips om van die muffe geur af te komen:

  1. Haal je gehele kledingkast leeg en was alles wat je eruit haalt. Verwijder al het stof wat je aantreft en hang de kleding die je gebruikt terug.
  2. Breng je beddengoed naar een stomerij, doe het in de droger na het wassen of hang het buiten op. Op deze manier hou je het vochtpercentage laag.
  3. Laat stoffering en tapijt professioneel reinigen. Je kunt ook zelf aan de slag gaan door bij de lokale bouwmarkt een machine te huren die dit reinigen kan.
  4. Laat de wasmachine en vaatwasser een keer spoelen. Controleer ook op eventuele verstoppingen of lekkages.
  5. Geef de badkamer een grote schoonmaakbeurt en laat de deur en het raam zo lang mogelijk openstaan. Dit zorgt voor een goede luchtcirculatie en ventilatie.

Een ventilatiesysteem installeren

Schimmel en vocht gaan hand in hand. Het (laten) installeren van een ventilatiesysteem zal de luchtvochtigheid in huis verminderen en reguleren. De installatie van een ventilatiesysteem zal het vochtpercentage verminderen en schimmelproblemen voorkomen, waardoor de lucht in je huis schoon en fris blijft (vrij van een muffe geur)!

Gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt. Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Populaire onderwerpen
>