Muurinjecties: de populairste methode tegen opstijgend vocht

Muurinjecties - Beste remedie tegen opstijgend vocht

Muurinjectie: dé behandeling tegen opstijgend vocht

Wie met opstijgend vocht in huis kampt, krijgt dikwijls muurinjectie als vochtbehandeling aangeboden. In tegenstelling tot muuronderkapping is er bij het injecteren van de muren geen breekwerken nodig. Hoe deze vochtbehandeling werkt en wat de kostprijs ervan is leggen we je graag uit in dit artikel.

Waarom je muren injecteren?

Het injecteren van de muren wordt meestal toegepast na diagnose van een opstijgend vochtprobleem. Opstijgend vocht ontstaat door de afwezigheid van een waterkering, meestal bij oudere woningen.

Door het ontbreken van een waterkeringslaag trekt het grondvocht in de muren. Op termijn zal dit leiden tot optrekkend vocht. Opstijgend vocht vertoont zich meestal door vochtplekken die onderaan je muren tevoorschijn komen.

Hou er rekening mee dat dit vochtprobleem snel gezondheidsklachten, evenals nare gevolgen op de constructie van je woning, met zich kan meebrengen. Wil je dit vochtprobleem voorkomen, dan is het injecteren van je muren een efficiënte oplossing.

Hoe injecteer je je vochtige muren?

Muurinjecties worden meestal uitgevoerd in twee stappen:

  1. Er wordt op de volledige lengte van de muur, net boven het grondniveau, verschillende gaten in de muur geboord. Hoeveel gaten er geboord moeten worden is afhankelijk van de dikte en samenstelling van de muur, evenals de grootte van het vochtprobleem.
  2. In deze gaten wordt een vochtwerende vloeistof gespoten. Deze vloeistof of gel wordt geabsorbeerd door de muur, zet zich uit en vormt een nieuwe waterkeringslaag waardoor het vocht niet meer kan binnendringen in de muur. Let er voor op dat het 6 tot 12 maanden kan duren vooraleer je muur weer volledig droog is.

Wat is de kostprijs van muurinjectie?

Op het injecteren van een vochtige muur kan je moeilijk een concrete prijs plakken. Een aantal factoren zullen namelijk beslissend zijn in de totale kostprijs. Zo zul je rekening moeten houden met de dikte van de muren, het aantal muren die behandeld dienen te worden, enz. Gemiddeld rekent een professionele vochtbestrijder ongeveer € 100 per lopende meter aan.

Dit is uiteraard een aanzienlijk kostenplaatje. Gelukkig reikt de Vlaamse Overheid een aantrekkelijke premie uit (de Vlaamse Renovatiepremie) die je toelaat de totale kostprijs wat te drukken. Met deze premie kun je namelijk € 2.500 tot € 3.333 terugtrekken. Let er wel voor op dat je hiervoor aan een aantal voorwaarden moet voldoen.

Gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 300 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze module kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt.

Een vochtexpertise gebeurt enkel door professionals en is altijd gratis en vrijblijvend zonder verdere verplichtingen. Een vochtdiagnose is ook heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Stap 1: Kies je land

Geef je beoordeling voor dit artikel

Populaire onderwerpen
>