Muurinjecties: de populairste methode tegen opstijgend vocht

Muurinjecties - Beste remedie tegen opstijgend vocht

Muurinjectie: dé behandeling tegen opstijgend vocht

Wie met opstijgend vocht in huis kampt, krijgt dikwijls muurinjectie als vochtbehandeling aangeboden. In tegenstelling tot muuronderkapping is er bij het injecteren van de muren geen breekwerken nodig. Hoe deze vochtbehandeling werkt en wat de kostprijs ervan is leggen we je graag uit in dit artikel.

Waarom je vochtige muren injecteren?

Het injecteren van de vochtige muren wordt meestal toegepast na diagnose van een opstijgend vochtprobleem. Opstijgend vocht ontstaat door de afwezigheid van een waterkering, meestal bij oudere woningen.

Door het ontbreken van een waterkeringslaag trekt het grondvocht in de muren. Op termijn zal dit leiden tot optrekkend vocht. Opstijgend vocht vertoont zich meestal door vochtplekken die onderaan je muren tevoorschijn komen.

Hou er rekening mee dat dit vochtprobleem snel gezondheidsklachten, evenals nare gevolgen op de constructie van je woning, met zich kan meebrengen. Wil je dit vochtprobleem voorkomen, dan is het injecteren van je muren een efficiënte oplossing.

Hoe injecteer je je vochtige muren?

Muurinjecties worden meestal uitgevoerd in twee stappen:

  1. Er wordt op de volledige lengte van de muur, net boven het grondniveau, verschillende gaten in de muur geboord. Hoeveel gaten er geboord moeten worden is afhankelijk van de dikte en samenstelling van de muur, evenals de grootte van het vochtprobleem.
  2. In deze gaten wordt een vochtwerende vloeistof gespoten. Deze vloeistof of gel wordt geabsorbeerd door de muur, zet zich uit en vormt een nieuwe waterkeringslaag waardoor het vocht niet meer kan binnendringen in de muur. Let er voor op dat het 6 tot 12 maanden kan duren vooraleer je muur weer volledig droog is.

Wat is de kostprijs van muurinjectie?

Op het injecteren van een vochtige muur kan je moeilijk een concrete prijs plakken. Een aantal factoren zullen namelijk beslissend zijn in de totale kostprijs. Zo zul je rekening moeten houden met de dikte van de muren, het aantal muren die behandeld dienen te worden, enz. Gemiddeld rekent een professionele vochtbestrijder ongeveer € 100 per lopende meter aan.

Dit is uiteraard een aanzienlijk kostenplaatje. Gelukkig reikt de Vlaamse Overheid een aantrekkelijke premie uit (de Vlaamse Renovatiepremie) die je toelaat de totale kostprijs wat te drukken. Met deze premie kun je namelijk € 2.500 tot € 3.333 terugtrekken. Let er wel voor op dat je hiervoor aan een aantal voorwaarden moet voldoen.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER