Vochtbestrijders Nederland

Vochtbestrijders Nederland

Waarom vocht bestrijden in huis

Vocht in je woning of bedrijfspand kan heel vervelend zijn en is bovenop schadelijk voor je huis en voor je gezondheid. Maar wat zijn er de oorzaken van en hoe herken je vochtproblemen? En meer noch, wat wordt er in Nederland precies tegen gedaan? In de komende paragrafen zullen wij je hier meer informatie over verschaffen.

Oorzaken van vochtproblemen

Het voorkomen van vochtproblemen binnen ’s huis kan vele uiteenlopende oorzaken hebben. In Nederland is in de meeste gevallen onvoldoende ventilatie er het grootste probleem van. Doorgaans is gebleken dat doorsnee gezinnen dagelijks gemiddeld zo’n tien liter vocht produceren. Daarnaast kunnen bouwkundige problemen een grote rol spelen bij het ontstaan van vochtproblemen.

Condensatie

Alleen al door te ademen, douchen, koken en schoonmaken produceert het doorsnee gezin pakweg tien liter water per etmaal. Dit komt overeen met een volle emmer water die elke dag zijn weg naar buiten moet zien te vinden. Het gevolg is echter dat bij slechte ventilatie, het vocht de lucht als condens neerslaat waardoor schimmelvorming ontstaat. Regelmatige ventilatie door de ramen open te doen, zorgt ervoor dat voldoende zonlicht zijn weg naar binnen vindt en is daarom een effectieve vochtbestrijder.

Bouwkundige vochtproblemen

Bouwkundige vochtproblemen kunnen op verschillende manieren ontstaan. Zo kan optrekkend vocht er een oorzaak van zijn. Maar ook doorslaand vocht doordat metselwerk nooit hermetisch sluit, levert problemen op. Je doet er zeker goed aan om een goede vochtbestrijder te raadplegen om zodoende te voorkomen dat je woning naar de knoppen gaat.

Optrekkend vocht

Dit is het vocht dat meestal via funderingen, de kruipruimten en (spouw-)muren de woning binnenkomt. Er ontstaat schimmelvorming en aantasting van de houten constructies. Optrekkend vocht wordt veroorzaakt door een combinatie van een hoge waterstand en de zuigende werking van het opgaande metselwerk. Dit kun je verhelpen door de muren door een firma te laten injecteren tegen het optrekkend vocht.

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht ontstaat aan de regenkant van je woning doordat bouwstenen en specie het regenwater opzuigen. Als je hier niet voldoende aandacht aan schenkt, kunnen ook je waardevolle spullen zwaar worden aangetast. Zo kan het behang worden aangetast en schimmelvorming achter banken en kasten voor bederf zorgen. Met een spouwmuur voorkom je dat er vocht naar binnen dringt. Vaak veroorzaakt het een koudebrug naar de binnenmuur.

Belangrijke Nederlandse vochtbestrijdingsfirma’s:

– IsoCoat: firma gespecialiseerd in isolatie en Coating
– CS vochtwering: Injecteerbedrijf, gespecialiseerd in vochtbestrijding voor de
zakelijke als particuliere markt
– IsoProfs: Vochtbestrijdingsfirma waar bezuiniging op energie voorop staat
– Profijt Isolatie: Voor alle ozonvriendelijke isolatiewerkzaamheden

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER