Vochtbestrijders Nederland

Vochtbestrijders Nederland

Waarom vocht bestrijden in huis

Vocht in je woning of bedrijfspand kan heel vervelend zijn en is bovenop schadelijk voor je huis en voor je gezondheid. Maar wat zijn er de oorzaken van en hoe herken je vochtproblemen? En meer noch, wat wordt er in Nederland precies tegen gedaan? In de komende paragrafen zullen wij je hier meer informatie over verschaffen.

Oorzaken van vochtproblemen

Het voorkomen van vochtproblemen binnen ’s huis kan vele uiteenlopende oorzaken hebben. In Nederland is in de meeste gevallen onvoldoende ventilatie er het grootste probleem van. Doorgaans is gebleken dat doorsnee gezinnen dagelijks gemiddeld zo’n tien liter vocht produceren. Daarnaast kunnen bouwkundige problemen een grote rol spelen bij het ontstaan van vochtproblemen.

Condensatie

Alleen al door te ademen, douchen, koken en schoonmaken produceert het doorsnee gezin pakweg tien liter water per etmaal. Dit komt overeen met een volle emmer water die elke dag zijn weg naar buiten moet zien te vinden. Het gevolg is echter dat bij slechte ventilatie, het vocht de lucht als condens neerslaat waardoor schimmelvorming ontstaat. Regelmatige ventilatie door de ramen open te doen, zorgt ervoor dat voldoende zonlicht zijn weg naar binnen vindt en is daarom een effectieve vochtbestrijder.

Bouwkundige vochtproblemen

Bouwkundige vochtproblemen kunnen op verschillende manieren ontstaan. Zo kan optrekkend vocht er een oorzaak van zijn. Maar ook doorslaand vocht doordat metselwerk nooit hermetisch sluit, levert problemen op. Je doet er zeker goed aan om een goede vochtbestrijder te raadplegen om zodoende te voorkomen dat je woning naar de knoppen gaat.

Optrekkend vocht

Dit is het vocht dat meestal via funderingen, de kruipruimten en (spouw-)muren de woning binnenkomt. Er ontstaat schimmelvorming en aantasting van de houten constructies. Optrekkend vocht wordt veroorzaakt door een combinatie van een hoge waterstand en de zuigende werking van het opgaande metselwerk. Dit kun je verhelpen door de muren door een firma te laten injecteren tegen het optrekkend vocht.

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht ontstaat aan de regenkant van je woning doordat bouwstenen en specie het regenwater opzuigen. Als je hier niet voldoende aandacht aan schenkt, kunnen ook je waardevolle spullen zwaar worden aangetast. Zo kan het behang worden aangetast en schimmelvorming achter banken en kasten voor bederf zorgen. Met een spouwmuur voorkom je dat er vocht naar binnen dringt. Vaak veroorzaakt het een koudebrug naar de binnenmuur.

Belangrijke Nederlandse vochtbestrijdingsfirma’s:

– IsoCoat: firma gespecialiseerd in isolatie en Coating
– CS vochtwering: Injecteerbedrijf, gespecialiseerd in vochtbestrijding voor de
zakelijke als particuliere markt
– IsoProfs: Vochtbestrijdingsfirma waar bezuiniging op energie voorop staat
– Profijt Isolatie: Voor alle ozonvriendelijke isolatiewerkzaamheden

Professionele vochtdiagnose laten uitvoeren (altijd gratis)

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 300 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtspecialist? Via deze module kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde bedrijven in je buurt.

Een vochtexpertise gebeurt enkel door professionals en is altijd gratis en vrijblijvend zonder verdere verplichtingen. Een vochtdiagnose is ook heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Kies je land om te starten. Woon je in België of Nederland?

Geef je beoordeling voor dit artikel