Natuurlijke ventilatie in huis creëren

Vochtproblemen zijn geen lachertje!

Condensatie kan leiden tot een hele reeks vocht- en schimmelproblemen. Sommige hiervan veroorzaken zichtbare schade en geurhinder, sommige kunnen zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid!

Steun deze website door onderstaande advertentie te bezoeken. Hiermee zorg je ervoor dat dit kennisplatform kan blijven bestaan!

Bij inademing kunnen deze microscopische sporen verschillende ademhalingsaandoeningen veroorzaken, zoals astma, stofallergieën en hooikoorts. Vochtproblemen ontstaan door onvoldoende ventilatie is, dus voorkomen is hier beter dan genezen!

Slimme manieren om je huis te ventileren

Hier zijn enkele eenvoudige manieren om de luchtigheid en ventilatie van jouw woning te verbeteren:

  1. Het openen van ramen is een eenvoudige stap om wat frisse lucht binnen te laten, waarbij de wind de algehele sfeer van uw woning drastisch verbetert.
  2. Het installeren van ventilatieopeningen in de muren is een geweldige manier om de algehele luchtcirculatie en ventilatie van uw woning te verbeteren. Praat met een professional voor deskundig advies.
  3. Kamerplanten zuiveren ook de lucht. In combinatie met een goede luchtstroom, zoals een binnenventilator, zullen kamerplanten de lucht drastisch verbeteren!

Gebruik plafondventilatoren en raamventilatoren

Naast de uitlaatventilatoren die de algehele lucht verbeteren, kunnen traditionele ventilatoren ervoor zorgen dat de lucht blijft circuleren. Raamventilatoren zijn vooral nuttig voor dit doel. Ze bieden een goedkopere optie dan centrale airconditioning. Het is vooral effectief in ruimtes met ramen of buitendeuren aan tegenoverliggende muren. Dit kan een windtunneleffect creëren dat lucht door het ene venster en het andere raam laat circuleren voor koeling en ventilatie.

Afzuigventilatoren en ventilatiesystemen

Afzuigventilatoren worden geïnstalleerd in keukens, wasruimtes en badkamers – dat zijn de belangrijkste gebieden waar vocht en muffe lucht zich sneller opbouwt.

Overweeg een ventilatiesysteem. Een goed ontworpen en goed geïnstalleerd thuis ventilatiesysteem biedt de ultieme ventilatie.
Installeer een zolderventilatie. Stilstaande lucht kan opgesloten raken, de zolderverdieping binnendringen en het hele huis beïnvloeden. Deze taak laat je het beste aan de professionals over, maar je kan ook zelf een gevelventilatie installeren door eerst een frame te snijden volgens de aanwijzingen van de fabrikant en vervolgens de ventilatieopening met het meegeleverde gereedschap te monteren.

Gratis vochtdiagnose aanvragen?

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 300 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtspecialist? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde bedrijven in je buurt.

Je kan hieronder een gratis vochtanalyse aanvragen waarbij een erkend vochtspecialist (met jarenlange ervaring in de bouwkunde) de vochtproblemen in je woning komt uitmeten. Je kan ook eerst meer informatie opvragen via e-mail of telefoon.

Zo’n vochtmeting gebeurt enkel door professionals en is altijd gratis en vrijblijvend zonder verdere verplichtingen. Een vochtdiagnose is ook heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je huis, je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies. Indien werken nodig zouden zijn, kan je ook een offerte vragen. Deze service is onafhankelijk: je komt enkel in contact met erkende bedrijven uit je eigen streek.

Maak je keuze

Related Articles