De beste ventilatiesystemen

De beste ventilatiesystemen

Tegenwoordig is het plaatsen van ventilatiesystemen verplicht bij renovaties of nieuwbouwwoningen. Dat is maar goed ook, want anders krijg je toch na tijdje sowieso vochtproblemen.

Welk type ventilatiesysteem kan je plaatsen?

Ten eerste bestaat er een groot verschil in de grootte van het ventilatiesysteem. Veel is afhankelijk van de plek waar je het systeem wilt installeren. Als je een ruime plek hebt of kan vrijmaken, kan je natuurlijk voor een groter ventilatietype gaan. Als de ruimte beperkt is, moet je logischerwijs werken met een klein ventilatiesysteem. Hieronder lijsten we alle soorten systemen op.

6 types ventilatiesystemen

Er zijn zes verschillende soorten ventilatiesystemen. Hieronder staan ze in volgorde van minst gebruikte tot meest gebruikte types ventilatiesystemen.

  • Ventilatiesysteem A: Dit systeem heeft een natuurlijke luchttoevoer en -afvoer. Deze systemen zijn niet betrouwbaar en worden daarom ook niet meer geplaatst.
  • Ventilatiesysteem B: Systeem B heeft een mechanische luchttoevoer, maar heeft zoals systeem A een natuurlijke luchtafvoer die niet betrouwbaar is voor een optimale luchtkwaliteit.

Ventilatiesysteem A en B worden haast niet meer geïnstalleerd in moderne woningen. Vandaag de dag zijn types C tot en met E het meest courant.

  • Ventilatiesysteem C: Ventilatiesysteem C heeft een natuurlijke luchttoevoer en een mechanische luchtafvoer. Dit is dus een voorbeeld van zeker geen slecht systeem maar ook niet het beste.
  • Ventilatiesysteem C+: Dit werkt eigenlijk het op dezelfde manier als systeem C. Het is gewoon de “+” die er iets aan verandert. Die staat er namelijk bij omdat dit systeem vraaggestuurd werkt. Het zal enkel in actie schieten als de luchtkwaliteit slecht is.
  • Ventilatiesysteem D: Dit is het meeste gekozen ventilatiesysteem met een mechanische luchttoevoer en -afvoer. Dit systeem heeft ook een warmteterugwinning waardoor de verwarmingskosten niet de hoogte in gejaagd worden als je ventileert in de winter.
  • Ventilatiesysteem E: Dit is het beste ventilatiesysteem dat net zoals systeem D een mechanische luchttoevoer en -afvoer heeft, maar dit werkt ook vraaggestuurd. Alhoewel dit het beste systeem is, wordt het nog niet vaak gebruikt.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER