Vochtproblemen nieuwbouw

Vochtproblemen in nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning, een perfect huis?

Het is iets waar veel mensen van dromen: een nieuwbouwwoning. Een gloednieuw huis waar jij als eerste in mag gaan wonen. De meeste mensen denken dat nieuwbouw synoniem staat aan probleemloos, maar dat is zeker niet zo. Veel nieuw gebouwde huizen hebben last van vochtproblemen, maar waarom en hoe herken je het?

Overlast door vocht

Ieder huis heeft problemen met water. Soms relatief onschuldig, zoals condensatie na het douchen, maar soms ook hardnekkig. Een muffe geur, soppig pleister, natte plekken op het plafond en schimmel achter plinten zijn vervelende gevolgen van vochtproblemen, ook in nieuwe huizen. Hieronder zie je de meest voorkomende op een rij.

Bouwvocht

Een grote oorzaak van vochtproblemen in de nieuwbouw is bouwvocht. Dit komt doordat er in de bouwmaterialen (zoals beton) een aanzienlijke hoeveelheid vocht zit en door weersomstandigheden tijdens de bouw, zoals regen. Per nieuwbouwwoning gaat het al gauw om 3000 liter bouwvocht en dat kan je veel vochtproblemen opleveren. Daarom kan je beter eerst ventileren en even wachten met de afwerking van muren en vloeren om vocht overlast te minimaliseren.

Vochtproblemen in nieuwbouw oplossen begint hier

Bereken de prijs voor het oplossen van vochtproblemen in de nieuwbouwwoning via deze offertemodule.

Gratis, onafhankelijk. Onmiddellijk 5 prijzen vergelijken.

KLIK HIER

Natte plekken in huis

Als je in een afgewerkt nieuwbouwhuis natte plekken ziet, is er een grote kans dat je last hebt van lekkages of koudebruggen. Bij lekkages is er sprake van bouw- of ontwerpfout, met als gevolg vaak grote vochtproblemen waarvan de oorzaak niet altijd makkelijk te achterhalen is. Bij koudebruggen ontstaat de vochtoverlast doordat warme lucht in huis in aanraking komt met koud materiaal (bijvoorbeeld metaal dat in kozijnen is verwerkt).

Optrekkend vocht

De grootste oorzaak van vochtproblemen in de nieuwbouw is echter optrekkend vocht. Deze vorm van vochtoverlast is het resultaat van een hoge (grond-) waterstand en (gemetselde) muren die het vocht omhoog zuigen. In Nederland en België komt dit veel voor, vanwege de natte kleigrond in België en in Nederland het feit dat de mensen grotendeels onder de zeespiegel liggen. Ook het materiaal waarmee gebouwd wordt kan een rol spelen.

Hopelijk biedt deze tekst je meer inzicht over vochtproblemen in de nieuwbouw en weet je dat het vaak voorkomt, maar op te lossen is.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER