Doorslaand vocht: oorzaak, behandeling, prijs

Doorslaand vocht - Oorzaak - Behandeling - Prijzen

Doorslaand vocht komt meestal voor bij oudere woningen. Bij doorslaand vocht krijgt regen de kans om door de muren naar binnen te trekken. Het is daarom niet te vergelijken met opstijgend vocht, wat een heel anders vochtprobleem is.

Hoe herken je doorslaand vocht?

Doorslaand vocht is vaak hoog op de muur omdat het probleem niet van onderaf komt maar van buitenaf. Het resultaat is een muur die gevoelig wordt aan schimmels of pleisterwerk, behangpapier en schilderwerk dat aan kwaliteit verliest.

Oorzaken van doorslaand vocht

Doorslaand vocht komt normaal gezien niet voor bij gezonde woningen. Doorheen de jaren kan het echter zijn dat bepaalde muren van een huis meer poreus worden. Hierdoor krijgt regenwater de kans om zich via de poriën van de muur toch een weg naar binnen te banen. Dan spreken we van vocht dat door de muren slaat.

Daarnaast kunnen ook andere factoren een rol spelen zoals:

  • Constructiefouten
  • Lekkende dakgoot
  • Een lek in de leiding

Wil je zeker zijn wat de oorzaak is, schakel dan een vochtspecialist in die gratis komt kijken waar de oorzaak van het vochtprobleem ligt. Met gespecialiseerde apparatuur kan de vochtexpert precies meten waar het vochtprobleem ontstaat.

Hoe kan ik doorslaand vocht bestrijden?

Doorslaand vocht is gelukkig relatief gemakkelijk te bestrijden. Je kan de aangetaste muren behandelen met volgende vochtbestrijdingsmethoden:

  • Buitenmuur isoleren
  • Binnenmuur isoleren
  • Muur impregneren

Professionele vochtdiagnose laten uitvoeren (altijd gratis)

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 300 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtspecialist? Via deze module kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde bedrijven in je buurt.

Een vochtexpertise gebeurt enkel door professionals en is altijd gratis en vrijblijvend zonder verdere verplichtingen. Een vochtdiagnose is ook heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Kies je land om te starten. Woon je in België of Nederland?

Geef je beoordeling voor dit artikel