Vochtige binnenmuren behandelen

Vochtige binnenmuren behandelen

Hoe kan je vochtige binnenmuren behandelen

Als je weet waar het vochtprobleem vandaan komt dan weet je natuurlijk hoe je de binnenmuren kan behandelen. Daarom is het eerst heel belangrijk na te gaan vanwaar het vocht komt.

Verschillende of mogelijke oorzaken vochtige binnenmuren

  1. Grondvocht: opstijgend grondvocht kan een mogelijke oorzaak zijn van vochtige muren. Dit is meestal te wijten aan een oude of slechte fundering.
  2. Vochtindringing door de buitenmuren: Dit is te merken als het vocht op verschillende plaatsen aanwezig is. Scheuren in de buitenmuren kunnen waterindringing veroorzaken.
  3. Vochtprobleem na isolatie van de spouwmuur: bij een latere isolatie van de spouwmuur dien je eerst goed na te gaan of je muren niet vochtig zijn. Want eens de spouwmuur is geïsoleerd en jouw muren waren vochtig dan kan dit vocht helaas niet meer weg.

Tips om vochtige binnenmuren te behandelen

Eerst de oorzaak van het vochtprobleem detecteren en daar een oplossing voor vinden.

Dan kan je pas beginnen met je muren droog te krijgen.

Voor je aan deze klus begint dien je de muren vrij te maken van pleister en misschien al schimmels.

De muren moeten drogen en dit kan tot twee maand duren voor je ze weer mag bepleisteren.

Eerst het vochtprobleem oplossen

Als je niet weet waar het vochtprobleem vandaan komt, schakel een specialist in om te zoeken naar de oorzaak. Het heeft totaal geen nut van de binnenmuren te behandelen als de oorzaak niet is weggenomen. Het blijft anders een vicieuze cirkel van telkens weer je muren te moeten behandelen.

Verschillende vochtbehandelingen zijn mogelijk:

  1. Je kan muren injecteren met een product die ze vochtvrij houden.
  2. Je kan muren onderkappen.
  3. Je kan een vochtwerende laag op je muren aanbrengen.
  4. Indien je niet zeker bent hoe je hieraan moet beginnen, vraag raad aan een gespecialiseerde firma. Zij kunnen jou op goede weg helpen om je vochtproblemen aan te pakken.

Professionele vochtdiagnose laten uitvoeren (altijd gratis)

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 300 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtspecialist? Via deze module kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde bedrijven in je buurt.

Een vochtexpertise gebeurt enkel door professionals en is altijd gratis en vrijblijvend zonder verdere verplichtingen. Een vochtdiagnose is ook heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Kies je land om te starten. Woon je in België of Nederland?

Geef je beoordeling voor dit artikel