Vochtproblemen na spouwmuurisolatie

Vochtproblemen na spouwmuurisolatie

Vochtproblemen na spouwmuurisolatie komt meer voor dan je denkt. Een grote oorzaak hiervan is de te goede isolatie van moderne woningen. Doordat ze onvoldoende buitenlucht naar binnen laten, kunnen vochtproblemen als gevolg van condensatie ontstaan. Veel aannemers houden hiermee rekening door boven sommige ramen een verluchtingsrooster te plaatsen. In iets oudere woningen met goede isolatie zijn zo’n roosters echter niet altijd aanwezig waardoor er onvoldoende verlucht dreigt te worden.

Tip: wil je graag meer te weten komen over alle types isolatie? Bezoek de isolatiepagina van Bouwkampioen via deze link: https://www.bouwkampioen.be/nl/bouwmaterialen/isolatie.html

Hulp bij vochtproblemen na spouwmuurisolatie

Gelukkig is elk vochtprobleem op te lossen en zelfs volledig weg te werken.

Tijdelijke oplossing: om onmiddellijk van het vochtprobleem verlost te worden zet je best alle ramen en deuren open. Het is maar een voorlopige oplossing maar het helpt het vocht te verdrijven.

Definitieve oplossingen:

  1. Een ventilatiesysteem installeren of laten installeren. Met dit systeem is het vocht ook verdwenen en zal het ook niet meer terug komen.
  2. Opnieuw de spouwmuren isoleren of na-isoleren als je weet waar het probleem zicht situeert.

Hulp van specialisten ter zake

Ben je niet echt op de hoogte hoe je dit allemaal moet aanpakken en in goede banen kan leiden? Vraag dan gratis raad aan specialisten van vochtproblemen. Vragen staat altijd vrij en je kan horen wat zij je eventueel als oplossing aanreiken.

Beter voorkomen dan genezen

Soms is het beter op voorhand eens te checken of alles wel oké is en of er zich geen vochtproblemen kunnen voordoen in sommige ruimtes. Zeker als je van plan bent een andere woning te kopen of verbouwen. Als je weet dat er vochtproblemen kunnen gebeuren dan kan je ook onmiddellijk de gepaste maatregelen nemen om dit in de toekomst te vermijden. Het kost je anders bakken vol geld als je niet goed geïnformeerd bent over de staat van de woning en/ of er vochtproblemen zijn.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER