Schimmels op muren verwijderen

Schimmels op muren verwijderen

Oorzaak van de schimmels behandelen

Schimmels zijn een hardnekkig probleem, dus het is een verstandig idee om de oorzaak van de schimmels eerst op te zoeken. Omdat de schimmels vaak van buiten komen, is het vrijwel onmogelijk om ze tegen te houden. Bij het installeren van een ventilatiesysteem kan je het schimmelprobleem ook daadwerkelijk bij de wortel aanpakken. Als je er toch voor kiest om de schimmels direct te verwijderen, zal het probleem na verloop van tijd weer terugkeren.

Behandel de schimmels met chloor (javel)

Je kan er voor kiezen om de schimmels te verwijderen met chloor of soda. De chlooroplossing waar je dan voor kan kiezen is de 1 op 10 (1 deel bestaat uit chloor en tien delen bestaan uit water). Het is uiteraard super belangrijk dat je de ruimte goed ventileert, en er voor zorgt dat er niets in je ogen terecht komt. Het is aangeraden om een veiligheidsbril en handschoenen te dragen. Gebruik een doekje om de schimmels in te wrijven met de desbetreffende chlooroplossing. Zorg ervoor dat het een uurtje kan intrekken en verwijder het chloor dan voorzichtig met een doekje. Als de behandeling de eerste keer geen effect heeft, kies er dan voor om het proces de volgende dag te herhalen.

Behandel de schimmels met soda

Een schimmeloplossing op basis van soda is wat minder hardnekkig dan chlooroplossing, maar het is het proberen waard. Voor de soda-oplossing: neem zes gram soda en meng het met een liter water. Net als de chlooroplossing kan je de soda aanbrengen met een doekje en laat je het een uurtje intrekken voor dat je het weer weg kan halen. Een handige tip is dat je de soda in een plantenspuitje kan doen en het regelmatig op de schimmel plekken te spuiten. Wat er dan gebeurt, is dat de schimmels zich niet verder op de muren zullen verspreiden.

Schimmelreinigers

Helaas zijn niet alle schimmelplekken zo makkelijk te behandelen. Denk hierbij aan schimmelaanslag op het kitwerk of voegwerk. Dat materiaal is moeilijker te behandelen met soda of chloor. Het mooie van schimmelreinigers is dat ze speciale componenten bevatten die de schimmel makkelijk kunnen verwijderen. Net als de chlooroplossing raden we aan om de ruimte goed te ventileren, want de schimmelreiniger is ook niet goed voor de gezondheid.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER