Kelder waterdicht maken

Kelder waterdicht maken

Het waterdicht maken van de kelder, wat is de beste manier?

Je vraagt het je vast wel eens af, de kelder waterdicht maken, het lijkt een onmogelijke klus. Maar, het kan, echt waar! Aangezien een kelder op zijn minst gedeeltelijk onder de grond zit is het een ruimte waar het risico op vochtproblemen erg groot is. Zoals net gezegd, het waterdicht maken van een kelder kan wel degelijk, en hiervoor bestaan dan ook diverse oplossingen om vochtproblemen te verminderen dan wel niet weg te nemen. In dit artikel ga ik je een aantal methodes vertellen voor het waterdicht maken van een kelder, en uiteraard zal hier ook bij vermeld worden wat dit dan ongeveer kost.

 

Methode 1

De eerste methode voor de kelder waterdicht maken is door middel van een bekuiping. Het principe hiervan en eigenlijk vrij simpel: je smeert alle wanden en de vloer met waterdichte pasta. Hierbij werk je uiteraard stapsgewijs. Eerst controleer je de muren grondig op gaten en scheuren, mochten deze er zijn, dan moeten deze eerst worden verholpen. Vervolgens smeert u de muren met deze waterdichte pasta 2 tot 3 keer. Wanneer de muren klaar zijn is het tijd voor de vloer. Voor de afwerking kan gekozen voren voor een plyurethaancoating. De prijs van deze methode is voor de gemiddelde kelder ongeveer rond de €4000, maar houd er rekening mee dat de prijzen kunnen oplopen tot wel €10000 bij deze methode.

 

Methode 2

De tweede methoden is de volgende: het injecteren van de vochtige keldermuren. Hierbij worden zijn geïnjecteerd als bestrijding van opstijgend vocht. Hierbij wordt via de gaten die in de muur worden geboord een product in de muur aangebracht dat vochtwerend werkt. Het uiteindelijke doel is het vormen van een soort tussenmuur tegen opstijgend bocht. De prijs van deze methode is ongeveer €100 per meter.

 

Methode 3

We hebben nog een laatste methode voor de kelder waterdicht maken. Namelijk een drainage. Naast dat je de kelder kunt bekuipen kun je ook voor deze handige methode kiezen. Dit is een techniek waarmee een noppenmembraan met bepaalde kanaaltjes op je keldervloer en wanden worden geplaatst. Al het water in de kelder loopt via deze zogeheten kanaaltjes naar een put waar vervolgens alles door weggepompt wordt naar de riool.

Bij deze oplossing zal je kelder nog steeds vochtig blijven maar je zal tevens geen last meer hebben van echt stilstaand water. Zorg ervoor dat er genoeg mogelijkheid is voor de muren om echt goed te drogen. Zo mooi als dit allemaal lijkt kost dit natuurlijk ook aardig wat. Net zoals het bekuipen van de kelder is ook deze methode alles behalve goedkoop. De kelder waterdicht maken met deze methode kost voor de gemiddelde kelder ongeveer €3000, maar ook met deze methode kunnen de prijzen oplopen tot wel €10000.

 

Tot slot

Hopelijk heb je iets aan deze 3 handige methodes. Dit zijn oplossingen die aan de ene kant duur zijn, maar ook direct een goede investering, want deze oplossingen zijn bewezen effectief. Nog een laatste tip, zorg ervoor dat je kelder goed geventileerd is. Een kelder die vochtig is wordt bij veel gevallen veroorzaakt door het insijpelen van grondwater in de wanden of de vloer. Maar dit kan ook te wijten zijn aan slechte ventilatie. Een oplossing om dit te verbeteren is bijvoorbeeld door het plaatsten van ventilatieroosters.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER