Condensatievocht tegengaan

Condensatievocht tegengaan

Hoe ga je condensatievocht tegen?

Een beetje condensatie is heel normaal. Dit zie je op een zeer eenvoudige manier wanneer je net gedoucht hebt en je spiegel bijvoorbeeld beslagen is. De luchtvochtigheid (die een zekere warmte heeft) komt in aanraking met een koud oppervlakte waardoor het vocht uit de lucht condenseert tegen de koudere ondergrond. Het is met andere woorden een heel natuurlijk fenomeen!

Natuurlijk wil je niet te veel condensatievorming in je woning, aangezien dit op termijn kan zorgen dat je vochtproblemen ontwikkelt in je woning, wat niet bevorderlijk is voor je gezondheid. Maar hoe pak je dit vocht dan aan? Hieronder daarover meer informatie!

Wat je kan doen om condensatievocht tegen te gaan?

Verluchting

Een eerste belangrijke factor om condensatie te voorkomen, is door te zorgen voor een goede verluchting: je moet je woning voldoende gaan ventileren door vaker een raam en deur open te zetten. Wanneer er immers te veel condensatie is, kunnen we problemen ontwikkelen op gezondheidsvlak, bijvoorbeeld vermoeidheid, hoofdpijn, concentratieproblemen…

Ventilatieroosters

Een andere manier om condensatievocht tegen te gaan, is door ventilatieroosters aan te laten brengen bij ramen en deuren.

Was drogen

Nog een nuttige tip als je geen droogkast hebt: laat je was buiten drogen in de zomer. Is dit niet mogelijk, zorg dan dat je de was laat drogen in een ruimte die goed geventileerd wordt.

Vochtvreter

Als laatste kan je ook een vochtveter plaatsen. Dit is handig wanneer je alleen last hebt van condensatie in een kleine ruimte. Een vochtvreter is eigenlijk een opvangbakje met een rooster waarop bepaalde zouten worden geplaatst. Deze zouten zijn belangrijk omdat ze vocht uit de lucht trekken.

Bovenstaande tips zijn natuurlijk een zeer handige hulp wanneer je condensatievocht wilt tegengaan. Maar hiermee pak je natuurlijk nog steeds de kern niet aan van het probleem. Hiervoor heb je een professioneel bedrijf nodig. Zij kunnen aan de hand van een gratis vochtdiagnose vrijblijvend oplossingen op maat aanbieden.

Vochtexpert

Heb je toch nog vragen of twijfel je aan je eigen woning?

Misschien heb je na dit alles wel twijfels over je eigen condensatievocht. Dan neem je beter contact op met een vochtexpert. Hij of zij zal je zeker bijstaan met verder advies en je verdere vragen met veel plezier beantwoorden.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER