Condensatievocht tegengaan

Hoe ga je condensatievocht tegen?

Een beetje condensatie is heel normaal. Dit zie je op een zeer eenvoudige manier wanneer je net gedoucht hebt en je spiegel bijvoorbeeld beslagen is. Natuurlijk wil je dit niet te veel in je woning, aangezien dit op termijn kan zorgen dat je vochtproblemen ontwikkelt in je woning, wat niet bevorderlijk is voor je gezondheid. Maar hoe pak je dit vocht dan aan? Hieronder daarover meer informatie.

Wat je kan doen om condensatievocht tegen te gaan?

Verluchting

Een eerste belangrijke factor om condensatie te voorkomen, is door te zorgen voor een goede verluchting: je moet je woning voldoende gaan ventileren door vaker een raam en deur open te zetten. Wanneer er immers te veel condensatie is, kunnen we problemen ontwikkelen op gezondheidsvlak, bijvoorbeeld vermoeidheid, hoofdpijn, concentratieproblemen…

Ventilatieroosters

Een andere manier om condensatievocht tegen te gaan, is door ventilatieroosters aan te laten brengen bij ramen en deuren.

Was drogen

Nog een nuttige tip als je geen droogkast hebt: laat je was buiten drogen in de zomer. Is dit niet mogelijk, zorg dan dat je de was laat drogen in een ruimte die goed geventileerd wordt.

Vochtvreter

Als laatste kan je ook een vochtveter plaatsen. Dit is handig wanneer je alleen last hebt van condensatie in een kleine ruimte. Een vochtvreter is eigenlijk een opvangbakje met een rooster waarop bepaalde zouten worden geplaatst. Deze zouten zijn belangrijk omdat ze vocht uit de lucht trekken.

Bovenstaande tips zijn natuurlijk een zeer handige hulp wanneer je condensatievocht wilt tegengaan. Maar hiermee pak je natuurlijk nog steeds de kern niet aan van het probleem. Hiervoor heb je een professioneel bedrijf nodig. Zij kunnen aan de hand van een gratis vochtdiagnose vrijblijvend oplossingen op maat aanbieden.

Vochtexpert

Heb je toch nog vragen of twijfel je aan je eigen woning?

Misschien heb je na dit alles wel twijfels over je eigen condensatievocht. Dan neem je beter contact op met een vochtexpert. Hij of zij zal je zeker bijstaan met verder advies en je verdere vragen met veel plezier beantwoorden.

Gratis vochtdiagnose aanvragen?

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 300 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtspecialist? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde bedrijven in je buurt.

Je kan hieronder een gratis vochtanalyse aanvragen waarbij een erkend vochtspecialist (met jarenlange ervaring in de bouwkunde) de vochtproblemen in je woning komt uitmeten. Je kan ook eerst meer informatie opvragen via e-mail of telefoon.

Zo’n vochtmeting gebeurt enkel door professionals en is altijd gratis en vrijblijvend zonder verdere verplichtingen. Een vochtdiagnose is ook heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je huis, je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies. Indien werken nodig zouden zijn, kan je ook een offerte vragen. Deze service is onafhankelijk: je komt enkel in contact met erkende bedrijven uit je eigen streek.

Maak je keuze