Vochtige muur impregneren

Vochtige muur impregneren

Vochtige muur impregneren tegen doorslaand vocht

Hevige regenvallen, temperatuurwisselingen, … Al deze weersomstandigheden stellen je gevel meer dan eens op de proef. Het is dus niet verbazend dat je buitenmuren op termijn poreus geraken en je zodoende met doorslaand vocht te kampen krijgt. Doorslaand vocht kan je gelukkig gemakkelijk bestrijden door je muren te impregneren.

Waarom een vochtige buitenmuur laten impregneren?

Het impregneren van een vochtige muur kan voor twee redenen noodzakelijk zijn. Doorslaand vocht kan, net als bij opstijgend grondvocht, de stabiliteit van je woning evenals je gezondheid schaden. Vocht dat je gevel binnendringt, zal eveneens tot hogere stookkosten, en bijgevolg, een hogere energiefactuur leiden.

Heb je al last van doorslaand vocht, dan is muurimpregnatie de meest efficiënte vochtbestrijdingsmethode. Vocht zal je muren niet meer kunnen binnendringen en het vocht dat al aanwezig was in de muur zal op termijn opdrogen.

Let wel op dat je buitenmuur bij deze vochtbehandeling volledig proper moet zijn. Is dit niet het geval, dan laat je vooraf best je gevel reinigen. Vraag raad aan een gevelspecialist zodat deze je gericht advies kan geven over de te volgen stappen.

Wat is de kostprijs om je muren te laten impregneren?

Net als bij elke vochtbehandeling zal de kostprijs voor het impregneren van je buitenmuur afhankelijk zijn van een aantal factoren:

  1. Is je gevel zwaar beschadigd of vervuild? Afhankelijk van de schade of de vervuiling kan het noodzakelijk zijn om vooraf een gevelreiniging of gevelrenovatie te laten uitvoeren. De prijs voor een gevelreiniging ligt gemiddeld tussen de € 5 en € 20 per m².
  2. Wat is de oppervlakte van de te behandelen muur?
  3. Afhankelijk van het impregneermiddel kan de kostprijs ook nog verschillen. Gemiddeld ligt de standaardprijs tussen de € 6 en € 10 per m²
  4. Hoeveel bedragen de arbeidskosten?

Vochtige muur impregneren: prijs berekenen

Bereken de prijs voor het impregneren van uw vochtige muur / muren via deze offertemodule.

Gratis, onafhankelijk. Tot 5 prijzen vergelijken.

KLIK HIER

Vochtige muur zelf impregneren? Hoe ga je te werk?

Een vochtige muur kun je zelf impregneren. Dit is relatief éénvoudig uit te voeren indien je een aantal stappen zorgvuldig naleeft. Twijfel je? Dan raden we je toch maar aan de vochtbestrijding te laten uitvoeren door een ervaren vocht- en gevelexpert.

  1. Inspecteer je buitenmuur: in deze fase zal je moeten onderzoeken of je muur nog in degelijke staat verkeert. Dient het metselwerk of de voegen hersteld te worden? Indien de gevel gereinigd moet worden, welke reiniging zul je moeten uitvoeren (dit is afhankelijk van het type gevel en de graad van vervuiling). Ga je de gevelreiniging zelf uitvoeren?
  2. Impregneer je muur: hangt er geen vuiltje aan de lucht, dan kun je starten met het impregneren van je muren. De meeste efficiënte manier voor het aanbrengen van het impregneermiddel is door gebruik te maken van een hogedrukspuit.
  3. Laat de buitenmuur luchten: nadat je het impregneermiddel hebt aangebracht, laat je je muur nog een halfuurtje luchten. Hou er rekening mee dat muurimpregnatie je gevel niet levenslang beschermt. Na 10 à 15 jaar zul je deze behandeling hoogstwaarschijnlijk moeten herhalen voor een optimale bescherming van het huis.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER