Vochtige muren behandelen

Vochtige muren behandelen

Vochtproblemen zijn een van de laatste dingen waarmee we thuis te maken willen hebben. Het maakt niet uit of we een huiseigenaar of een huurder zijn, het is niets goeds. Het kan een ruimte koud, onwelkom en ongezond doen aanvoelen. In het slechtste geval kan dit structurele problemen en gezondheidsproblemen veroorzaken.

Gelukkig kunnen vochtproblemen worden behandeld en worden voorkomen zonder professionals in te schakelen. Er zijn ook eenvoudige signalen waar je op kunt letten, waardoor er op tijd een belletje gaat rinkelen bij je.

Hoe weet je dat je vochtige muren hebt?

Een eenvoudige manier om hierachter te komen is door simpelweg aan de muur te voelen. Als de muur koud of vochtig aanvoelt, kan dit een teken zijn van een vochtprobleem. Afbrokkelende materie is ook teken dat er een vochtprobleem aanwezig kan zijn. Schimmelgroei op de muren is tevens ook een duidelijk signaal. Let op of dat er geen gespikkelde zwarte vlekjes op de muur zitten, want dat is schimmel.

De muren weer droog maken

Uiteraard is het van belang de bron vast te stellen voordat je de muur gaat behandelen. Als dit gebeurd is, zorg er dan voor dat de muren weer droog worden. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een luchtontvochtiger. Hierna kun je beginnen met het verwijderen van de schimmel.

Hoe verwijder je de schimmel van de muren?

Er zijn verschillende substanties die je op de muren kunt aanbrengen die de schimmel verwijderen. Volg de aanwijzingen op de gebruiksaanwijzing van het schimmelwerend product en begin met het verwijderen van de schimmel. Zorg terwijl ook voor een gezonde ventilatie want het gebrek aan luchtcirculatie is oorzaak nummer één van schimmelproblemen.

Als de muren weer schimmelvrij en droog zijn, kan het behandelen van de muren beginnen.

Het behandelen van de muren

Je kunt nu de muren coaten met een vochtbestendige substantie en met een vlekbestendige substantie. Als deze goedjes zijn opgedroogd, kun je de muur weer een likje verf geven naar keuze. Het is belangrijk om deze middelen aan te brengen voordat je gaat verven, zodat je geen last meer hebt van nasporen bij het eindresultaat.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Over ons

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Gratis vochtdiagnose aanvragen

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Populaire onderwerpen
Rewah

GRATIS DOWNLOAD

Download de gratis brochure over opstijgend vocht (uitgegeven door Rewah NV, internationaal producent bouwmaterialen vocht)