Prijs vochtbestrijding

Kostprijs vochtbestrijding

Prijs vochtbestrijding: welke vochtbehandeling kiezen?

Steken de vochtproblemen in je woning de kop op? Opstijgend, doorslaand of condensatievocht, elk vochtprobleem vraagt om een afzonderlijke behandeling. De kostprijs voor elke vochtbehandeling kan sterk van elkaar verschillen. In dit artikel brengen we de gemiddelde prijzen van vochtbestrijding even samen.

Lees ook: alles wat je over vochtbestrijding moet weten (prijzen, technieken, voordelen, nadelen)

1. Opstijgend vocht: prijs voor muurinjectie en muuronderkapping

Opstijgend grondvocht ontstaat meestal in de kelder en is éénvoudig te herkennen doordat het onderaan de muren begint. Opstijgend vocht kan je efficiënt bestrijden door de vochtige muren te injecteren met een vochtwerende vloeistof. Ook het onderkappen van de muren behoort tot de mogelijkheden. Het verschil in kostprijs ligt bij beide vochtbehandelingen niet zo ver van elkaar.

Muurinjectie wordt redelijk snel uitgevoerd. Voor deze behandeling betaal je gewoonlijk zo’n € 100 per lopende meter. Lees hier meer.

Het onderkappen van de muren is een iets meer arbeidsintensieve klus. Gemiddeld dien je voor deze vochtbehandeling rekening te houden met zo’n € 130 per m². Lees hier meer.

2. Doorslaand vocht bestrijden: aan welke prijs?

Is er waterinfiltratie zichtbaar op je buitenmuur of gevel? De beste oplossing hiervoor is je muren te impregneren. Let er voor op dat je buitenmuren niet te vuil of beschadigd mogen zijn. Is dit wel het geval, dan overweeg je best een gevelrenovatie.

Bij het impregneren of hydrofoberen van de buitenmuren, worden de muren behandeld met een waterafstotend middel dat de nodige bescherming geeft tegen vocht- en mosvorming. De kostprijs voor deze vochtbehandeling ligt gemiddeld tussen de € 8 en € 12 per m². Deze prijs is uiteraard afhankelijk van de oppervlakte die behandeld moeten worden. Lees hier meer.

3. Condensatievocht: prijs voor een nieuw ventilatiesysteem

Condensatievocht ontstaat gewoonlijk in de badkamer door onvoldoende ventilatie. Dit leidt op termijn onvermijdelijk tot schimmel- en vochtplekken. Is het vochtprobleem niet te groot, dan kun je dit éénvoudig zelf oplossen d.m.v. natuurlijke ventilatie. Het plaatsen van, bijvoorbeeld, een ventilatierooster kost gewoonlijk tussen de € 10 en € 40.

In bepaalde gevallen zul je echter een mechanisch ventilatiesysteem moeten installeren in de desbetreffende ruimte. Afhankelijk van het gekozen ventilatiesysteem (B, C of D) zal de prijs variëren tussen de € 1.500 en € 6.000. Hou er rekening mee dat deze kostprijs de installatiekosten niet zal dekken.

Prijs vochtbestrijding: het volledig overzicht

Vochtprobleem Vochtbehandeling Richtprijs
Opstijgend vocht – Muren injecteren
– Muren onderkappen
– € 100 per lopende meter
– € 130 per m²
Doorslaand vocht – Muren impregneren – € 18 à € 22 per m²
Condensatievocht – Natuurlijk ventilatiesysteem
– Mechanisch ventilatiesysteem
– € 10 tot € 40
– € 1.500 tot € 6.000

Een overzicht van de kostprijzen van alle vochtbestrijdingen vind je hier.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER