Gevelimpregnatie

Gevelimpregnatie

Bescherm je buitenmuren tegen vocht met gevelimpregnatie

Vochtige muren kunnen een groot aantal problemen in je huis veroorzaken. Zoals, binnendringend of optrekkend vocht in je muren tot problemen met de structuur van je buitenmuur of spouwmuur kunnen veroorzaken. Het kan voorkomen dat je hele vochtige, koude muren hebt of gewoon plaatselijke vochtplekken op de muren, met hier en daar zwarte schimmelplekken.

Hoe je problemen manifesteren is een goede indicatie van waar de oorzaak komt en hoe het aan te pakken. Het eerste wat je moet doen is vaststellen wat de oorzaak is van je natte vochtige muren. Je kunt hier een behoorlijk beeld van krijgen, afhankelijk hoe vochtig je muren zijn en of het probleem de hele muur beslaat. Bij doorgeslagen muren van buitenaf zit er meestal maar een ding op en dat is vochtbestrijding door middel van gevelimpregnatie.

 

Door gevelimpregnatie voorkom je het krijgen van schimmelvlekken.

Laat je muren testen met een vochtigheidsmeter door een gerenommeerd bedrijf, nadat je het zelf heeft vastgesteld door een simpele handeling en dat is met de rug van je hand. Dit zul je helpen om vast te stellen waar precies de vochtige gebieden zijn. Vochtproblemen veroorzaakt door regen, wat zich ophoopt in de buitenmuren zijn een veel voorkomend verschijnsel. Vooral wanneer de constructie van de toplaag van de buitenmuur is verwaarloosd.

Toch wordt dit probleem gemakkelijk en effectief opgelost, zelfs in een later stadium. Gevelimpregnatie houd in: Het impregneren van externe oppervlakken met een transparante waterafstotende vloeistof op basis van siloxaan. Dit is vooralsnog de gemakkelijkste en goedkoopste oplossing van vochtbestrijding bij al reeds gebouwde muren. Op één voorwaarde dat de oppervlakken nog voordat ze behandeld worden, anorganisch en poreus moeten zijn.

Impregneermiddelen zijn er in drie soorten.

De impregneermiddelen zijn verkrijgbaar in crèmes, oplosmiddel houdende middelen en watergedragen middelen. Het meest voorkomende middel is het watergedragen middel. Voordeel hiervan is dat het makkelijk te verwijderen is wanneer er mee geknoeid wordt tijdens het aanbrengen. Wel direct verwijderen, want hoe langer je wacht hoe moeilijker het wordt. Watergedragen middelen kunnen maar een keer worden toegepast op de gevel. Door dat je met deze vloeistof impregneert, worden de poriën van de gevel afgesloten voor andere vloeistoffen.

Dus een tweede keer ermee behandelen heeft geen nut, omdat de muur al geïmpregneerd is. Wil je je muur na verloop van tijd is voor een tweede keer behandelen, dan kom je terecht bij de oplosmiddelhoudende producten. Dit zijn hydrofobeermiddelen die vaak gebruikt worden bij gevelimpregnatie en niet zonder reden. Dit middel is namelijk te gebruiken op een geïmpregneerde ondergrond als wel op ondergronden die nog nooit zijn behandeld. Deze middelen kunnen over het algemeen wat schadelijker zijn en moeilijker schoon te maken dan watergedragen middelen.

En dat hebben we nog de crèmes, deze zijn ideaal voor kleinere oppervlakken, makkelijk te verwerken met kwast of roller. Werkt prettig en je hoeft niets af te plakken. Mocht ermee geknoeid worden dan is het zo opgeruimd. Maar het spuiten van grote oppervlakken met impregneermiddel is toch efficiënter.

Laat schimmel geen vat op je gezondheid krijgen.

Doorgeslagen buitenmuren zijn de grootste veroorzakers van zwarte schimmel. Ze breken plantaardig materiaal af, wat belangrijk is. Maar slecht voor de gezondheid om in huis te hebben. Ze verspreiden zich door sporen door de lucht en hebben een vochtige ondergrond nodig. Daarom die zwarte vlekken op bijvoorbeeld muren en plafonds. Ze zijn schadelijk voor de luchtwegen en verzwakken het immuunsysteem. Heb je je woning in dit stadium, dan wordt het toch echt tijd voor vochtbestrijding.

Laat daarom je buitenmuren behandelen door een gerenommeerd bedrijf om je zelf voor dit soort ongemakken te behoeden. Bekijk het aanbod op onze website www.vochtbestrijding.info of neem vrijblijvend contact met ons op. Wacht niet te lang, want gezondheid en duurzaamheid gaan in dit geval dubbel op.

Gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt. Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Populaire onderwerpen
>