Gevelimpregnatie

Gevelimpregnatie

Bescherm je buitenmuren tegen vocht met gevelimpregnatie

Vochtige muren kunnen een groot aantal problemen in je huis veroorzaken.  Binnendringend of optrekkend vocht in je muren, bijvoorbeeld, kan de structuur van je buitenmuur of spouwmuur aantasten. Het kan voorkomen dat je hele vochtige, koude muren hebt of gewoon plaatselijke vochtplekken op de muren, met hier en daar zwarte schimmelplekken.

Hoe je problemen zich manifesteren is een goede indicatie waar de oorzaak ligt en hoe die aan te pakken. Allereerst moet je de oorzaak vaststellen van je natte of vochtige muren. Je kunt hier een behoorlijk beeld van krijgen, afhankelijk hoe vochtig je muren zijn en of het probleem de hele muur beslaat. Bij doorgeslagen muren van buitenaf zit er meestal maar een ding op: vochtbestrijding door middel van gevelimpregnatie.

 

Door gevelimpregnatie voorkom je het krijgen van schimmelvlekken

Laat je muren testen met een vochtigheidsmeter door een gerenommeerd bedrijf, nadat je het zelf heeft vastgesteld door een simpele handeling, namelijk met de rug van je hand. Dit zal je helpen om vast te stellen waar de vochtige gebieden zich precies bevinden. Vochtproblemen veroorzaakt door regen dat zich ophoopt in de buitenmuren, zijn een veel voorkomend verschijnsel. Vooral wanneer de constructie van de toplaag van de buitenmuur is verwaarloosd.

Toch wordt dit probleem gemakkelijk en effectief opgelost, zelfs in een later stadium. Gevelimpregnatie houdt in: Het impregneren van externe oppervlakken met een transparante waterafstotende vloeistof op basis van siloxaan. Dit is vooralsnog de gemakkelijkste en goedkoopste oplossing van vochtbestrijding bij reeds gebouwde muren. Op één voorwaarde dat de oppervlakken nog anorganisch en poreus zijn alvorens ze behandeld worden.

Er zijn drie soorten impregneermiddelen

De impregneermiddelen zijn verkrijgbaar in crèmes, oplosmiddel houdende middelen en watergedragen middelen. Het meest voorkomende middel is het watergedragen middel. Voordeel daarvan is dat dit makkelijk te verwijderen is wanneer er mee geknoeid wordt tijdens het aanbrengen. Wel direct verwijderen, want hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt. Watergedragen middelen kunnen maar een keer worden toegepast op de gevel. Als je met deze vloeistof impregneert, worden de poriën van de gevel afgesloten voor andere vloeistoffen.

Een tweede behandeling met dit middel heeft dus geen nut, aangezien de muur al geïmpregneerd is. Wil je je muur na verloop van tijd is voor een tweede keer behandelen, dan kom je terecht bij de oplosmiddel houdende producten. Dit zijn hydrofobeermiddelen die vaak gebruikt worden bij gevelimpregnatie en niet zonder reden. Dit middel is namelijk te gebruiken op een geïmpregneerde ondergrond als wel op ondergronden die nog nooit zijn behandeld. Deze middelen kunnen over het algemeen wat schadelijker zijn en moeilijker schoon te maken dan watergedragen middelen.

En dat hebben we nog de crèmes, deze zijn ideaal voor kleinere oppervlakken, makkelijk te verwerken met kwast of roller. Werkt prettig en je hoeft niets af te plakken. Mocht ermee geknoeid worden dan is het zo opgeruimd. Maar het spuiten van grote oppervlakken met impregneermiddel is toch efficiënter.

Laat schimmel geen vat op je gezondheid krijgen

Doorgeslagen buitenmuren zijn de grootste veroorzakers van zwarte schimmel. Ze breken plantaardig materiaal af, wat belangrijk is, maar slecht voor de gezondheid om in huis te hebben. Ze verspreiden zich door sporen via de lucht en hebben een vochtige ondergrond nodig. Daarom ontstaan die zwarte vlekken op bijvoorbeeld muren en plafonds. Ze zijn schadelijk voor de luchtwegen en verzwakken het immuunsysteem. Heb je je woning in dit stadium, dan wordt het toch echt tijd voor vochtbestrijding.

Laat daarom je buitenmuren behandelen door een gerenommeerd bedrijf om jezelf voor dit soort ongemakken te behoeden. Bekijk het aanbod op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op. Wacht niet te lang, want gezondheid en duurzaamheid gaan in dit geval dubbel op.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER