Prijs muren injecteren

Kostprijs muren injecteren

De prijs van muren injecteren valt beter mee dan je denkt. Vochtige muren, daar hebben we allemaal wel eens mee te kampen gehad. Op z’n minst kent iedereen wel iemand die woont in een huis met vochtproblemen: denk aan een familielid met een vochtige kelder, appartement of kantoor. In dit artikel bespreken we de kostprijs van muren injecteren. Ook bekijken we andere mogelijkheden om je muren terug droog te krijgen.

Waarom muren laten injecteren?

Wel… vochtproblemen natuurlijk zijn heel vervelende problemen voor woningeigenaars. Je kunt er je interieur aan verliezen en een muffe geur kan het leven onaangenaam maken. Vocht in huis door bijvoorbeeld opstijgend vocht is voor velen een nachtmerrie waar je het liefst zo snel als mogelijk van wilt ontwaken.

Wat is opstijgend vocht?

Alvorens wij het injecteren van muren zullen bespreken, is het nodig te weten waarom de muren te injecteren. De oorzaak van opstijgend vocht is meestal een slecht functionerende waterkeringslaag in de muur. Hierdoor kan grondwatervocht via de capillaire werking van de muren zijn weg omhoog vinden. Vochtigheid wordt als het ware door de muren geabsorbeerd.

Aan de oorzaak van het opklimmende vocht is helaas niets te doen. Gelukkig zijn er wel mogelijkheden om de muren te injecteren waardoor het vocht zijn weg niet meer naar boven baant. Met muurinjecties wordt een nieuwe waterkeringslaag gelegd. Om de muren te injecteren kan een professional worden ingehuurd die eerst een diagnose stelt met professionele vochtmeetapparatuur. Maar ook de doe-het-zelver kan aan de slag met het injecteren van de muren.

De prijs van muren injecteren

De kostprijs van de muurinjecties hangt af van veel factoren: de dikte van de muren, het aantal muren dat geïnjecteerd moet worden en de producten die gebruikt worden (denk aan Rewa).  Gemiddeld kun je met een professionele aanpak rekenen op een bedrag tussen de €100 en de €130 per vierkante meter. Er gelden ook verbouwpremies in sommige regio’s.

Voor de doe-het-zelver is een pakket van 6 flessen met injectiepijpjes al voor rond de 30 euro te halen. Dat komt neer op ongeveer 5 euro per boorgat. Aan een muur van ongeveer 9 lopende meter geef jij dus voor een doe-het-zelfproject ongeveer 300 euro uit. Uiteraard moet je ook nog investeren in beschermingsmateriaal voor de vloer en de nodige boortjes aanschaffen.

Heb je andere vochtproblemen die je wil aanpakken? Bekijk dan zeker ons overzicht van de prijzen van vochtbestrijdingen.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER