Kostprijs muren injecteren

Kostprijs muren injecteren

Vochtige muren, daar hebben we allemaal wel eens mee te kampen gehad. Op z’n minst kent iedereen wel iemand die woont in een huis met vochtproblemen: denk aan een familielid met een vochtige kelder, appartement of kantoor. In dit artikel bespreken we de kostprijs van muren injecteren. Ook bekijken we andere mogelijkheden om je muren terug droog te krijgen.

Waarom muren laten injecteren?

Wel… vochtproblemen natuurlijk zijn heel vervelende problemen voor woningeigenaars. Je kunt er je interieur aan verliezen en een muffe geur kan het leven onaangenaam maken. Vocht in huis door bijvoorbeeld opstijgend vocht is voor velen een nachtmerrie waar je het liefst zo snel als mogelijk van wilt ontwaken.

Wat is opstijgend vocht?

Alvorens wij het injecteren van muren zullen bespreken, is het nodig te weten waarom de muren te injecteren. De oorzaak van opstijgend vocht is meestal een slecht functionerende waterkeringslaag in de muur. Hierdoor kan grondwatervocht via de capillaire werking van de muren zijn weg omhoog vinden. Vochtigheid wordt als het ware door de muren geabsorbeerd.

Aan de oorzaak van het opklimmende vocht is helaas niets te doen. Gelukkig zijn er wel mogelijkheden om de muren te injecteren waardoor het vocht zijn weg niet meer naar boven baant. Met muurinjecties wordt een nieuwe waterkeringslaag gelegd. Om de muren te injecteren kan een professional worden ingehuurd die eerst een diagnose stelt met professionele vochtmeetapparatuur. Maar ook de doe-het-zelver kan aan de slag met het injecteren van de muren.

Kostprijs muurinjecties

De kostprijs van de muurinjecties hangt af van veel factoren: de dikte van de muren, het aantal muren dat geïnjecteerd moet worden en de producten die gebruikt worden (denk aan Rewa).  Gemiddeld kun je met een professionele aanpak rekenen op een bedrag tussen de €100 en de €130 per vierkante meter. Er gelden ook verbouwpremies in sommige regio’s.

Voor de doe-het-zelver is een pakket van 6 flessen met injectiepijpjes al voor rond de 30 euro te halen. Dat komt neer op ongeveer 5 euro per boorgat. Aan een muur van ongeveer 9 lopende meter geef jij dus voor een doe-het-zelfproject ongeveer 300 euro uit. Uiteraard moet je ook nog investeren in beschermingsmateriaal voor de vloer en de nodige boortjes aanschaffen.

Gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 300 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze module kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt.

Een vochtexpertise gebeurt enkel door professionals en is altijd gratis en vrijblijvend zonder verdere verplichtingen. Een vochtdiagnose is ook heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Stap 1: Kies je land

Geef je beoordeling voor dit artikel

Populaire onderwerpen
>