Prijs gevel impregneren

Kostprijs gevel impregneren

Wat is het impregneren van gevels?

Wil je de prijs weten van een gevel te impregneren? In dit artikel overlopen wij alles. Een gevel impregneren is een vorm van vochtbestrijding. Hierbij wordt er immers een waterafstotende vloeistof aangebracht op de buitenmuur. Hierdoor zal de vloeistof diep in de poriën van de stenen trekken en een waterafstotende laag achter laten. Vandaar is het meteen een vorm van vochtbestrijding, meer bepaald een vorm van preventieve vochtbestrijding.

Waarom hiervoor kiezen?

  • Hierdoor bescherm je je gevel tegen bepaalde weersomstandigheden: tegen vorst, zure regen of tegen schimmel.
  • Het helpt je ook om warmte verlies te kunnen beperken. Dit doet je isolatiewaarde dus enkel maar goed.
  • Hierdoor heb je een langere levensduur van je gevel waardoor je op termijn dus ook minder geld moet uitgeven hieraan en dus heel wat geld kan besparen op termijn.

Wat is de prijs om de gevel te impregneren?

De prijs om een gevel te impregneren hangt af van enkele factoren natuurlijk. Enkele zaken die deze kostprijs mee bepalen zijn de volgende:

  • De prijs is afhankelijk van de ene gevelspecialist tot de andere.
  • Een ander iets dat de kostprijs mee bepaalt, is wat er exact moet gebeuren: moet je enkel de gevel impregneren? Of moet je ook nog gaan reinigen? Dan zal dit meer kosten natuurlijk. Moet je ook nog gaan voegen? Dan zal je het meest betalen hiervoor.
  • Hoe groot is de oppervlakte die je moet impregneren? Vaak is het immers zo dat je natuurlijk meer betaalt voor een grotere oppervlakte te impregneren, maar anderzijds is het wel zo dat hoe groter het oppervlak is om te impregneren, hoe minder je betaalt per m².
  • Een andere belangrijke vraag die je jezelf kan stellen: welke kwaliteit van materiaal wordt er gebruikt om de gevel te impregneren? Ook dit bepaalt voor een groot deel de kostprijs hiervan.

Een overzicht van de kostprijzen voor vochtbestrijding vind je hier.

Hierboven zijn dus algemene zaken genoteerd die de kostprijs hiervan mee bepalen. Om je toch een algemeen beeld te geven hierover: voor je geven te impregneren, mag je ene prijs bedenken rond de 8-12 euro per m².

Interesse om zelf je gevel te impregneren, maar heb je nog verdere vragen?
Indien je dit zelf ook wel zou zien zitten bij jezelf, maar wanneer je nog verdere vragen hebt? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina. Mogelijk vind je het antwoord wel terug op je verdere vragen. Is dit toch niet het geval, dan kan je ook nog steeds je vragen stellen op het forum op de website. Ook daar kan je antwoorden vinden op je verdere vragen door ervaren personen.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER