Kostprijs muren onderkappen

Kostprijs muren onderkappen

Wat is onderkappen

Het onderkappen van de muur helpt bij het bestrijden van vochtophoping en het ontstaan van schimmels in de woning. Onderkappen zorgt ervoor dat grondvocht op een adequate manier tegenhoudt op het niveau van de vloerpas.

Tijdens dit proces wordt de onderste laag van de stenen muur verwijderd wordt, om vervolgens een waterdichte vochtkering onder de woning te plaatsen. Op deze manier komt er geen vocht meer in de muren te zitten.

Vocht herkennen

Er is sprake van opstijgend vocht wanneer het grondwater even hoog ligt als de hoogte van de woning. Op deze manier komen de keldervloeren en natuurlijk ook de muren in contact met grondwater en ontstaan er vocht en vlekken aan de onderkant van de muren.

Hiervoor zul je een vochtbestrijder moeten inhuren die dan de muren zal onderkappen. De kostprijs van muren onderkappen verschilt per regio maar ligt gemiddeld rond de 100 euro per lopende meter.

Kostprijs muren onderkappen

Het is handig om allereerst een vochtexpert te laten kijken waar het probleem ligt en wat precies gedaan moet worden. Daarnaast hangt de kostprijs van muren onderkappen af van verschillende factoren. Enkele van die factoren zijn de kwaliteit van de muur, de conditie van de woning en niet te vergeten de bereikbaarheid van de locatie waar de werkzaamheden moeten worden verricht.

Rekening houdend hiermee is het moeilijk een vaste kostprijs te geven voor het onderkappen van muren.

Offerte aanvragen

Als je wilt weten wat de precieze kostprijs muren onderkappen is, kun je altijd een offerte aanvragen. Dit kun je doen door hier je postcode in te voeren en je wordt automatisch geleid naar een professional in jouw regio.

Onderkappen zou je ook zelf kunnen doen, maar het is beter dit door een vakbekwaam iemand te laten verrichten. Op deze manier vermijd je ook extra onkosten die kunnen ontstaan door scheurvormingen.

Gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt. Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Populaire onderwerpen
>