Prijs muren onderkappen

Kostprijs muren onderkappen

Wat is onderkappen?

Wat de gemiddelde prijs is van muren te onderkappen bespreken we in dit artikel. Het onderkappen van de muur helpt bij het bestrijden van vochtophoping en het ontstaan van schimmels in de woning. Onderkappen zorgt ervoor dat grondvocht op een adequate manier tegenhoudt op het niveau van de vloerpas.

Tijdens dit proces wordt de onderste laag van de stenen muur verwijderd wordt, om vervolgens een waterdichte vochtkering onder de woning te plaatsen. Op deze manier komt er geen vocht meer in de muren te zitten.

Vocht herkennen

Er is sprake van opstijgend vocht wanneer het grondwater even hoog ligt als de hoogte van de woning. Op deze manier komen de keldervloeren en natuurlijk ook de muren in contact met grondwater en ontstaan er vocht en vlekken aan de onderkant van de muren.

Hiervoor zul je een vochtbestrijder moeten inhuren die dan de muren zal onderkappen. De prijs van muren onderkappen verschilt per regio maar ligt gemiddeld rond de 100 euro per lopende meter.

De prijs van muren te onderkappen

Het is handig om allereerst een vochtexpert te laten kijken waar het probleem ligt en wat precies gedaan moet worden. Daarnaast hangt de prijs van muren onderkappen af van verschillende factoren. Enkele van die factoren zijn de kwaliteit van de muur, de conditie van de woning en niet te vergeten de bereikbaarheid van de locatie waar de werkzaamheden moeten worden verricht.

Rekening houdend hiermee is het moeilijk een vaste kostprijs te geven voor het onderkappen van muren.

Offerte aanvragen

Als je wilt weten wat de precieze prijs muren onderkappen is, kun je altijd een offerte aanvragen. Dit kun je doen door hier je postcode in te voeren en je wordt automatisch geleid naar een professional in jouw regio.

Onderkappen zou je ook zelf kunnen doen, maar het is beter dit door een vakbekwaam iemand te laten verrichten. Op deze manier vermijd je ook extra onkosten die kunnen ontstaan door scheurvormingen.

Heb je andere vochtproblemen die je wil aanpakken? Bekijk dan zeker ons overzicht van de prijzen van vochtbestrijdingen.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER