Vochtvreters doeltreffend? 5 tips voor een lagere luchtvochtigheid

Zijn vochtvreters doeltreffend

5 tips om de luchtvochtigheid in je huis te verminderen

Tip 1:

Zorg voor een goede ventilatie in je huis. Door je huis goed te ventileren kan het vocht je huis verlaten. Zet de roosters in je ramen open en zorg dat er roosters in de deuren van je toilet en badkamer zitten.

Ventileren betekend dat je frisse lucht in je huis toelaat en vieze lucht naar buiten laat gaan, evenals de vochtige lucht die in huis hangt.

Tip 2:

Maak je badkamer na gebruik direct schoon en droog. Dit voorkomt een hoge luchtvochtigheid in je huis.

Tip 3:

Zet je afzuigkap aan bij het koken. Hierbij worden de kookluchtjes direct afgevoerd, maar ook het vocht wordt direct door het afzuigsysteem meegenomen naar buiten. Dat geldt ook voor het gebruik van een droger of droogkast. Kies een droogkast die de vochtige lucht direct afvoert naar buiten. Dat voorkomt vocht in je huis.

Tip 4:

Gebruik altijd je mechanische ventilatiesysteem tijdens het douchen, als je dat hebt in de badkamer. Dit ventilatiesysteem zorgt voor een constante luchtverversing in je vochtige ruimtes.

Tip 5:

Zet hier en daar vochtvreters in je huis. Vooral in vochtige en klamme ruimtes kunnen deze voorkomen dat er teveel vocht in de ruimte blijft hangen en er zich schimmel gaat vormen. Vochtvreters zijn gemakkelijk te plaatsen en zelfs navulbaar, dus meerdere malen te gebruiken. Het neemt goed vocht op en zorgt voor een schone, frisse lucht.

Om te voorkomen dat er teveel vocht in je woning komt, is het goed om deze tips in acht te nemen. Schimmel in je huis kan voor gezondheidsproblemen zorgen. Door de hoge luchtvochtigheid te voorkomen, voorkom je ook ziektes die gerelateerd zijn aan schimmelvorming in je huis, zoals problemen met je gewrichten of problemen met de longen.

Gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt. Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Populaire onderwerpen
>