Vochtvreters doeltreffend? 5 tips voor een lagere luchtvochtigheid

Zijn vochtvreters doeltreffend

5 tips om de luchtvochtigheid in je huis te verminderen

Tip 1:

Zorg voor een goede ventilatie in je huis. Door je huis goed te ventileren kan het vocht je huis verlaten. Zet de roosters in je ramen open en zorg dat er roosters in de deuren van je toilet en badkamer zitten.

Ventileren betekend dat je frisse lucht in je huis toelaat en vieze lucht naar buiten laat gaan, evenals de vochtige lucht die in huis hangt.

Tip 2:

Maak je badkamer na gebruik direct schoon en droog. Dit voorkomt een hoge luchtvochtigheid in je huis.

Tip 3:

Zet je afzuigkap aan bij het koken. Hierbij worden de kookluchtjes direct afgevoerd, maar ook het vocht wordt direct door het afzuigsysteem meegenomen naar buiten. Dat geldt ook voor het gebruik van een droger of droogkast. Kies een droogkast die de vochtige lucht direct afvoert naar buiten. Dat voorkomt vocht in je huis.

Tip 4:

Gebruik altijd je mechanische ventilatiesysteem tijdens het douchen, als je dat hebt in de badkamer. Dit ventilatiesysteem zorgt voor een constante luchtverversing in je vochtige ruimtes.

Tip 5:

Zet hier en daar vochtvreters in je huis. Vooral in vochtige en klamme ruimtes kunnen deze voorkomen dat er teveel vocht in de ruimte blijft hangen en er zich schimmel gaat vormen. Vochtvreters zijn gemakkelijk te plaatsen en zelfs navulbaar, dus meerdere malen te gebruiken. Het neemt goed vocht op en zorgt voor een schone, frisse lucht.

Om te voorkomen dat er teveel vocht in je woning komt, is het goed om deze tips in acht te nemen. Schimmel in je huis kan voor gezondheidsproblemen zorgen. Door de hoge luchtvochtigheid te voorkomen, voorkom je ook ziektes die gerelateerd zijn aan schimmelvorming in je huis, zoals problemen met je gewrichten of problemen met de longen.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER