Ventilatieroosters voor een droge woning

Het beste ventilatierooster kiezen

Ventilatieroosters voor een droge woning

In Nederland en België is men druk bezig met het verduurzamen van de huizen. Een steeds betere isolatie bespaart flink op de energierekening.

Toch slaan we soms ook door en is de woning te geïsoleerd. Zo geloven veel mensen nog dat het dichtmaken van ventilatieroosters hun woning nog beter isoleert, maar is dat ook zo?

Waarom je moet ventileren

Doordat ramen en deuren beter afsluiten tegenwoordig, blijft de warmte beter binnen. Dat geldt ook voor vocht. Betere isolatie kan dus zorgen voor meer vochtige lucht in de woning wanneer er niet goed geventileerd wordt. Je zult in een potdichte woning bijvoorbeeld sneller last hebben van beslagen ramen en schimmel. Waarom schimmel? Schimmelsporen nestelen zich graag op vochtige ondergronden. In een niet-geventileerde woning is er altijd meer gecondenseerd vocht op het muuroppervlakte.

Een gemiddeld gezin produceert wel tot 10 liter vocht per dag door te leven, wassen, strijken, koken en noem maar op. Als je niet ventileert blijft dit in de woning hangen. Toch wil je niet in de koude periode alle ramen en deuren steeds open hebben. Ventilatieroosters zijn daarom een perfecte oplossing voor een droger klimaat in huis.

Droge lucht warmt sneller op

Een ventilatierooster zorgt ervoor dat droge lucht van buiten de woning in kan. Ook de vochtige lucht kan via ventilatieroosters terug naar buiten. Er bestaan ook ventilatiesystemen met warmtewinning zodat je huis niet afkoelt als je ventileert.

Wat voor ventilatiesysteem je ook kiest: door te ventileren krijg je een beter klimaat in je huis en dus een drogere woning. Dit is erg fijn in de koudere periodes van het jaar.

Je stookkosten zullen door te ventileren ook lager uitvallen, want droge lucht warmt veel sneller op dan vochtige lucht. Je verwarmingsinstallatie hoeft daarom minder hard te werken. Het warmteverlies door een ventilatierooster is minimaal. Zo ben je duurzaam met het milieu, je huis en vooral je bankrekening.

Een droge woning is gezond

Door je ventilatieroosters te gebruiken om je woning droger te maken, doe je jezelf een groot plezier. Allergiebronnen zoals de huisstofmijt zullen het veel lastiger krijgen in droge ruimten, want die leven liever in warme en vochtige plekken. Zorg vooral voor een goede ventilatie in ruimtes waar je slaapt en veel tijd doorbrengt.

Goede ventilatie helpt ook in de strijd tegen schimmels. Een combinatie van goede isolatie en het gebruik van ventilatieroosters heeft dus veel voordelen. Je woning is droger, je leefomgeving is gezonder en sneller warm.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER