Vochtige badkamer ventileren

Vochtige badkamer ventileren

Waarom een vochtige badkamer ventileren?

Voor de meeste mensen is dit een zeer eenvoudige vraag, toch is dit niet voor iedereen het geval. Waarom moet je dan een vochtige badkamer gaan ventileren? Wanneer je een vochtige badkamer gaat ventileren, vermijd je immers schimmels in je badkamer en vermijd je vochtproblemen in de badkamer. Maar hoe doe je dit dan?

Hoe een vochtige badkamer ventileren?

De meeste mensen denken dan: we gaan gewoon ons raam regelmatig openzetten. Dit is zeker een goede zet, maar vaak volstaat dit niet om de grote hoeveelheden vochtige lucht weg te krijgen. Hiervoor kies je dan ook beter aanvullend voor een badkamerventilator of een centraal ventilatiesysteem.

Badkamerventilator

Dit kan zowel automatisch als handmatig gestuurd worden. Het voordeel hierbij is dan weer dat het een snelle, goedkope en efficiënte manier is om je badkamer te verluchten. Hierbij heb je dan 3 uitvoeringen:

  1. Opbouwventilatoren: hiervoor heb je enkel stroom nodig en een openin naar buiten via het dak of de muren.
  2. Buisventilator: dit is vooral geschikt voor kleine badkamers. Hierbij wordt de ventilator geplaatst in de afvoerbuis zelf.
  3. Kanaalventilatoren: deze kunnen dan weer tussen 2 afvoerbuizen geplaatst worden. Voor langere kanaalafstanden is dit dan ook geschikt. Het voordeel is dan dat ze niet zichtbaar zijn en het geluid zelf ook zeer beperkt is, niet storend, omdat de ventilator zelf op een andere plaats is geïnstalleerd.

Interesse in een vakman in de buurt?

Merk je nu op dat het wel tijd wordt om meer aandacht te besteden aan de ventilatie van je vochtige badkamer en ben je op zoek naar een vakman in je buurt? Bekijk dan zeker even de vakmannen die we aanbevelen op onze website. Door te klikken in het hoofdmenu op vakman zoeken, kan je op deze pagina verschillende bedrijven en vakmannen terugvinden en hen contacteren hiervoor. Veel succes met de zoektocht!

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER