Vochtige badkamer ventileren

Vochtige badkamer ventileren

Waarom een vochtige badkamer ventileren?

Voor de meeste mensen is dit een zeer eenvoudige vraag, toch is dit niet voor iedereen het geval. Waarom moet je dan een vochtige badkamer gaan ventileren? Wanneer je een vochtige badkamer gaat ventileren, vermijd je immers schimmels in je badkamer en vermijd je vochtproblemen in de badkamer. Maar hoe doe je dit dan?

Hoe een vochtige badkamer ventileren?

De meeste mensen denken dan: we gaan gewoon ons raam regelmatig openzetten. Dit is zeker een goede zet, maar vaak volstaat dit niet om de grote hoeveelheden vochtige lucht weg te krijgen. Hiervoor kies je dan ook beter aanvullend voor een badkamerventilator of een centraal ventilatiesysteem.

Badkamerventilator

Dit kan zowel automatisch als handmatig gestuurd worden. Het voordeel hierbij is dan weer dat het een snelle, goedkope en efficiënte manier is om je badkamer te verluchten. Hierbij heb je dan 3 uitvoeringen:

  1. Opbouwventilatoren: hiervoor heb je enkel stroom nodig en een openin naar buiten via het dak of de muren.
  2. Buisventilator: dit is vooral geschikt voor kleine badkamers. Hierbij wordt de ventilator geplaatst in de afvoerbuis zelf.
  3. Kanaalventilatoren: deze kunnen dan weer tussen 2 afvoerbuizen geplaatst worden. Voor langere kanaalafstanden is dit dan ook geschikt. Het voordeel is dan dat ze niet zichtbaar zijn en het geluid zelf ook zeer beperkt is, niet storend, omdat de ventilator zelf op een andere plaats is geïnstalleerd.

Interesse in een vakman in de buurt?

Merk je nu op dat het wel tijd wordt om meer aandacht te besteden aan de ventilatie van je vochtige badkamer en ben je op zoek naar een vakman in je buurt? Bekijk dan zeker even de vakmannen die we aanbevelen op onze website. Door te klikken in het hoofdmenu op vakman zoeken, kan je op deze pagina verschillende bedrijven en vakmannen terugvinden en hen contacteren hiervoor. Veel succes met de zoektocht!

Gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 300 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze module kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt.

Een vochtexpertise gebeurt enkel door professionals en is altijd gratis en vrijblijvend zonder verdere verplichtingen. Een vochtdiagnose is ook heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Stap 1: Kies je land

Geef je beoordeling voor dit artikel

Populaire onderwerpen
>