Vochtige toiletkamer droog maken

Vochtige toiletkamer droog maken

Mijn vochtig toilet weer lekker droog

Vochtproblemen kun je overal in je huis hebben. In de woonkamer, de slaapkamer, de kelder of op de zolder. Maar in ruimtes die van nature al vochtig zijn zoals de keuken, de badkamer en het toilet, steekt vocht het eerst de kop op. Wanneer er aanzienlijk veel vocht in het toilet waar te nemen is, zul je die zo spoedig mogelijk met de juiste middelen moeten aanpakken.

Oorzaak vochtproblemen in toiletruimte

Het vocht dat in het toilet ontstaat, kan verschillende oorzaken ten grondslag hebben. Zo is doorslaand vocht maar ook optrekkend vocht regelmatig een oorzaak. Niet prettig, een toilet is immers ook een plek waar je lekker droog en comfortabel wilt vertoeven, al is het voor even. Je zal er in elk geval alles aan willen doen om vochtvrij en daarmee ook schimmelvrij gebruik te maken van het toilet.

Vochtige toiletruimte terug droog maken

Bereken de prijs van een droge toiletruimte via deze offertemodule.

Gratis, onafhankelijk.

5 prijzen vergelijken.

KLIK HIER

Doorslaand vocht in het toilet

De muren van jouw woning zijn nooit hermetisch gesloten. Dit zorgt ervoor dat het vocht vanuit de muurwanden ook in jouw toilet zijn weg naar binnen terug vindt. Je draait er misschien niet te lang rond en je brengt er het kleinste deel van de dag door. Toch zal je de vochtontwikkeling niet moeten negeren maar zo snel als mogelijk tegen moeten gaan.

Optrekkend vocht in jouw toilet

Optrekkend vocht in jouw toilet ontstaat wanneer grondwater zijn weg via de muurwanden naar boven baant. Optrekkend vocht heb je bij toiletten die zich op de onderste verdieping van je woning bevinden. De stenen muren zuigen het grondwater op en er ontstaat vochtontwikkeling in het toilet. Er ontstaat een muffe geur waar je zo snel als mogelijk vanaf wilt en ook die vieze koude temperatuur in je toilet mag snel tot het verleden gaan behoren.

Je vochtproblemen verhelpen

Gelukkig kan je je vochtig toilet op verschillende manieren verhelpen. Je kunt bijvoorbeeld bij optrekkend vocht de injectiemethode gebruiken. Hierbij worden er gaten van rond de 14 mm in je muren geboord waarna er een speciaal gel in wordt geïnjecteerd. Deze vormt een barrière waardoor het optrekkend vocht geremd wordt omdat het niet meer zijn weg naar boven kan banen.

Ook voor doorslaand vocht in je toilet zijn er oplossingen. Door de muren van je toilet te laten impregneren, kun je de vochtproblemen tegengaan. Dit doe je door de buitenmuren te reinigen, voegen en te impregneren. de kosten hiervoor liggen rond de dertig Euro per vierkante meter.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Over ons

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Gratis vochtdiagnose aanvragen

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Populaire onderwerpen
Rewah

GRATIS DOWNLOAD

Download de gratis brochure over opstijgend vocht (uitgegeven door Rewah NV, internationaal producent bouwmaterialen vocht)