Kelderdichting Gent

In dit artikel kan je een overzicht vinden van vochtexperten die jou op weg kunnen helpen naar een bruikbare kelder in een vochtvrij huis. We zullen jou voorzien van de beste tips om zelf een expert uit te kiezen zodat je voor eens en voor altijd komaf kan maken met opstijgend vocht! Lees hieronder verder om te ontdekken hoe je deze zoektocht moet aanpakken.

Woon jij in Gent en heb je last van een vochtige kelder?

In Gent is optrekkend vocht, met een vochtige kelder tot gevolg, een vaak voorkomend probleem. In ongeveer 1 op de 5 woningen komen vochtproblemen voor. Deze kunnen zowel het leefklimaat als de waarde van de woning aantasten als er niet tijdig ingegrepen wordt.

Opstijgend vocht kan tal van uiteenlopende oorzaken hebben zoals insijpeling in de kelder, vochtbeschadiging van vloeren, grondwater dat naar binnen komt …

Opgelet: ook bij recent gelegde vloeren of nieuwbouwwoningen kan dit voorkomen. Negeer dus geen alarmerende signalen zoals vochtige muren door optrekkend vocht.

Kelderdichting in Gent

Verhoog jouw huis in waarde

Vochtproblemen in huis aanpakken (keldermuren en -vloer) zorgt er in de eerste plaats voor dat de vochtige kelder plaats maakt voor een extra functionele ruimte die je optimaal kan benutten. Denk maar aan extra opslagruimte, een mancave, wijnkelder… Dit kan ook voor een aanzienlijke stijging van de waarde van jouw woning op de huizenmarkt zorgen. Dit is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Welke meerwaarde kan een expert mij hierin bieden?

Een ervaren vochtbestrijder heeft dankzij zijn eigen interventies in de praktijk een getraind oog voor het constateren en opsporen van (verborgen) vocht. Daarnaast beschikken zij ook over gespecialiseerde vochtmeters om jouw woning, kelder en/of muren te controleren en de hoeveelheid opstijgend vocht vast te stellen. Uiteindelijk zal hij, na een bezoek ter plaatse, ook direct de meest passende oplossing kunnen voorleggen en dat volledig naar de behoefte van jouw kelder, het budget dat voor handen is en de gewenste eindbestemming voor jouw kelder.

Vochtige muren? Opstijgend vocht? Grijp dan in!

Optrekkend vocht in de kelder en later ook in de muren kan heel wat mogelijke neveneffecten met zich meebrengen zoals schimmelvorming, een muffe geur of zelfs gezondheidsproblemen. Deze onaangename stoorzenders kan je maar beter voorkomen dan genezen. Begin je een muffe geur te ruiken? Dan heb je waarschijnlijk beginnende schimmelvorming.

Geef schimmels en ongedierte geen kans!

Je wacht dus best niet te lang om een expert in kelderdichting in Gent in te schakelen. Je kiest hiervoor natuurlijk het liefst voor een permanente oplossing om voorgoed komaf te maken met opstijgend vocht en blijvend jouw muren waterdicht te houden. Wij helpen jou graag aan de beste tips om de meest gepaste expert uit te kiezen.

Kelderdichting in Gent

Een effectieve aanpak in een mum van tijd

Tegenwoordig zijn bedrijven steeds meer bezig met het uittesten van de meest innovatieve technieken en trachten ze om zichzelf steeds te vernieuwen om jou de beste service te kunnen garanderen. Met deze grensverleggende bouwtechnieken zijn ze momenteel al in staat een kelder en muren in no time volledig vochtvrij en functioneel te maken. Jouw kelder kan op zeer korte tijd een droge kelder worden dankzij de waterdichte kelderdichting van een expert!

Waarom kiezen voor een professionele aannemer kelderdichting Gent? De voordelen vind je hier!

Twijfel je nog om een aannemer onder de arm te nemen? Denk je er misschien aan om zelf je muren te injecteren met een zelfbouwpakket of om een nieuwe wand te plaatsen? Lees hieronder verder waarom je best gewoon voor een vochtexpert kiest!

 1. Professionele en specifieke apparatuur

  Een vochtexpert maakt gebruik van gespecialiseerde vochtmeters die door de muren heen (verborgen) vochtproblemen kunnen detecteren. Zo kunnen vochtproblemen vroegtijdig opgespoord worden. Ook vocht dat nog niet zichtbaar is, kan op die manier snel opgemerkt worden.

 2. Tips en tricks

  Een vochtexpert kan onmiddellijk raad geven over de beste aanpak naar gelang jouw situatie. Ook preventietips van een expert krijg je mee van een expert zodat je naar de toekomst toe geen vochtproblemen en hinder meer hoeft te ondervinden.

 3. Een eerlijke, transparante en zuivere prijs

  Na een plaatsbezoek kan je ook onmiddellijk een prijs laten opmaken op maat van jouw situatie. Zo weet je onmiddellijk waar je aan toe bent. Op die manier kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en houd je van in het begin je budget in het oog. Iedereen houdt natuurlijk graag rekening met zijn portefeuille.

 4. Bespaar jezelf veel geld, frustraties en tijd

  Kiezen voor een expert wil zeggen dat je zelf niet moet beginnen zoeken naar oplossingen of moet prutsen met onhandige doe-het-zelf pakketten. Deze bieden trouwens meestal geen garantie op kwaliteit. Bovendien zijn deze kant en klare zelfbouwpakketten vaak duur in vergelijking met het resultaat.

 5. Hulp bij subsidies en premies krijg je erbij

  Een professionele vochtexpert heeft naast kennis en ervaringen in de praktijk vaak ook verstand op het vlak van subsidiemaatregelen en premies voor herstel of renovatie aan jouw woning. Het bespaart je heel tijd en vooral moeite als je dit niet zelf moet uitzoeken.

Het is wel duidelijk dat er tal van voordelen verbonden zijn aan het werken met een professionele vochtexpert. De vraag is enkel nog: waar vind je de beste expert om zo’n klus uit te voeren?

Jouw kelder waterdicht maken? Kies voor zekerheid met een erkende vochtspecialist

Vochtbestrijder is geen erkende titel vanuit de overheid. Dit wil zeggen dat iemand die van vandaag op morgen beslist om in de vochtbestrijding aan de slag te gaan, dit zomaar kan doen. Wees dus waakzaam! Werk samen met een vochtexpert van een firma die bij het WTCB aangesloten is. Het WTCB is een kwaliteitslabel voor bouwbedrijven. Enkel zo kan je zeker zijn van kwaliteit, betrouwbaarheid en correct uitgevoerd werk.
Je kan altijd best eens de database van het WTCB raadplegen. Als je het jezelf graag makkelijk maakt, dan gebruik je gewoon onze gratis en snelle online tool. Met deze tool vind je in max. 2 minuten een overzicht van de beste vochtbestrijdingsbedrijven in Gent.

Hoe kies ik een expert kelderdichting (Gent)? Met deze tips!

Eerst en vooral kies je het best voor een bedrijf of vakman waarmee je een goede connectie hebt. Gevoel is vaak een goede indicator. Verder kan je ook het best eens wat prijzen vergelijken. Zo krijg je een goed overzicht van welke bedrijven wat kunnen bieden aan welke prijs.

Vergelijk hier tot 4 bedrijven en hun prijzen.

Tenslotte let je best op de locatie van het bedrijf zelf. Voor kelderdichting in een Gentse woning, neem je best een bedrijf dat gevestigd is in de buurt van Gent. Dit zal tijdens de werken en in de voorbereidingsfase goed van pas komen voor een vlotte bereikbaarheid.

Tip: via deze gratis vochtanalyse kom je in contact met een vakman die voldoet aan jouw eisen op weg naar een waterdichte kelder!

Experten in vochtbestrijding en kelderdichting Gent

Gent telt heel wat firma’s die zich specialiseren in kelderdichting. Via onze interactieve kaart kan je zelf makkelijk de beste erkende aannemers in kelderdichting ontdekken en deze onderling vergelijken. Wil je snel en eenvoudig in contact komen met de juiste firma voor jouw vochtprobleem? Klik dan hier voor een gratis vochtdiagnose van onze erkende vochtexpert en kom binnen de 2 minuten in contact met een vakexpert in Gent. Check ook eens onze gratis tool op vochtbestrijding.info om in één klap 4 specialisten met elkaar te vergelijken.

Kelderdichting in Gent

Kaart experten kelderdichting Gent

Bekijk wat jouw stad of gemeente in de aanbieding heeft!

Deze gouden tip willen we je jullie zeker niet besparen. We raden jou aan om zeker de website uit te spitten van de gemeente waar je woont (of waar het huis staat dat je onder handen wil nemen). De steden en gemeenten kunnen namelijk op eigen initiatief bepaalde premies, bonussen of ondersteuning aanbieden bovenop de steun van de Vlaamse overheid.

Stad Gent

Stad Gent biedt gratis advies en begeleiding bij renovatie van jouw woning. Dit advies kan ook van pas komen bij grootschalige werken rond vochtproblemen. Verder verstrekken ze informatie over de Vlaamse overkoepelende renovatiepremie. Neem zeker een kijkje op de website van jouw stad Gent om te weten te komen hoe je beroep kan doen op deze gratis voorziening.

Kelderdichting in Gent

In 2 minuten een gratis vochtexpertise!

Het aanvraagformulier van vochtbestrijding.info staat verbonden met een database van meer dan 250 aangesloten bedrijven met de nodige bouwkundige erkenningen. Vraag hier een gratis offerte of plaatsbezoek aan en krijg:

 • Inzicht in alle verborgen vochtaantastingen in je woning
 • Een lijst van alle premies en subsidies waarop je aanspraak maakt bij een herstel
 • Een overzicht van alle gangbare tarieven bij een mogelijk herstel
 • Gespecialiseerd advies en preventieve tips om zelf vocht in huis te voorkomen
 • Antwoorden op al je vragen

Dit allemaal gratis en dat bij een eerste bezoek, zonder uitzonderingen!

Zit je nog met vragen over de oorzaken of aanpak van jouw vochtproblemen rond kelderdichting in Gent? Aarzel dan zeker niet om onze onafhankelijk vochtexpert te contacteren via dit formulier voor jouw gratis diagnose.

Kelderdichting in Gent

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER