Soorten vochtproblemen

Soorten vochtproblemen

Soorten vochtproblemen

Bij vochtproblemen denken we onmiddellijk aan schimmels en plekken op de muren. Vochtproblemen moeten zo snel mogelijk worden aangepakt om erger te vermijden. Meestal zijn er verschillende oorzaken die vochtproblemen met zich meebrengen.

1. Vochtige muren

Vochtige muren kunnen verschillende oorzaken hebben. Eerst goed checken waardoor het vocht in de muren komt en dan oplossen of laten oplossen door een expert.

Oorzaak: Waterlekken

Als er ergens een lek is in de waterleiding dan kan het vocht ook tot in de muur dringen. Bij een lek dient men na te gaan hoeveel water er al gelekt is en waar het naartoe is.

Oorzaak: Opstijgend vocht

Opstijgend vocht: vocht dat omhoog kruipt tot in de muur door slechte fundering, verkeerde renovaties of andere bouwproblemen. In veel gevallen komt opstijgend vocht voor in kelders en op het gelijkvloers, omdat het opstijgende vocht afkomstig is van het grondwater.

Oorzaak: Doorslaand gevelvocht

Doorslaand vocht: vochtige plekken op de muur door doorslaand vocht met beschadiging in het stucwerk tot gevolg. Doorslaand vocht komt meestal van buiten naar binnen door scheuren in de gevel of gaten in de buitenmuur.

Oorzaak: Condensatieproblemen

Nog een groot vochtprobleem is vocht door condensatie door een slechte ventilatie. De condensatie zet zich af op de muur en blijft vochtig.

2. Vocht in de kelder

Vocht in de kelder ontstaan door een combinatie van factoren. Grondwater dat omhoog komt tot in de kelder, geen of weinig ventilatie, geen verluchting is de kelder een broedplaats van schimmels, beschadigde muren en stank. De kelder draineren en een deftig ventilatiesysteem installeren kan al veel oplossen.

3. Muffe stank door vocht

Als iets vochtig blijft kan er na lange tijd een muffe geur verspreiden. Ventileren en de vochtproblemen oplossen en wegwerken zijn al een stap in de goede richting.

4. Schimmels

Schimmels ontstaan op vochtige plaatsen die nooit drogen. Hiermee moet men wel opletten want schimmels kunnen op lange termijn gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Hier moet men onmiddellijk de oorzaak zoeken en een oplossing vinden zodat schimmels niet meer kunnen gedijen. Schimmelsporen worden meegedragen in de lucht en zo ingeademd wat op lange termijn allergieën en astma kan veroorzaken.

Vochtproblemen dienen zo snel mogelijk worden opgelost om erger te vermijden. Zoek een vochtexpert om na te gaan van waar het vochtprobleem komt en los het onmiddellijk op of laat het door een firma oplossen.

Meer weten over vochtproblemen?

Bekijk deze video met het interview met vochtexpert Eddy Cruysberghs.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER