Vochtige slaapkamer ventileren

Vochtige slaapkamer ventileren

Vocht in je slaapkamer is heel vervelend en kan je het vertoeven moeilijk maken. Niet alleen de luchtkwaliteit gaat er totaal van naar de knoppen maar ook de energierekening schiet er ineens de lucht van in. Vergeet niet de koude voeten die je er wel eens van over kan houden en het akelig schimmel dat zich op je wanden vestigt. Vochtontwikkeling in je slaapkamer is daarom een fenomeen waar je zo snel als mogelijk vanaf wilt komen.

Oorzaken van vocht in je kamer en de behandelwijze

Je ziet ineens dat je behang los hangt of dat je kasten en andere kostbare spullen beschadigd zijn. Dit is het werk van optrekkend vocht, doorslaand vocht of condensatie in je kamer. Maar wat zou je precies kunnen doen om van deze horror af te komen? Het is natuurlijk het aller belangrijkste om na te gaan wat van de vochtontwikkeling is om zodoende de beste bestrijding te kiezen. Bijvoorbeeld, bij optrekkend vocht is de injectiemethode waarbij een speciale gel in de muur wordt ingespoten een bestrijdingsmogelijkheid en bij doorlatend vocht zullen de gevels gevoegd moeten worden.

Ventileren van je kamer

Naast het behandelen van je kamerwanden en de vloer tegen optrekkend vocht en doorslaand vocht is het raadzaam om je kamer te laten ventileren. Doordat woningen tegenwoordig zo goed geïsoleerd worden, kan de vochtige lucht niet uit je woning ontsnappen. Het ventileren van je kamer werkt daarom ook prima en vervangt de vochtige lucht met schone en frisse lucht voor een betere luchtkwaliteit in je slaapkamer. Het is daarom raadzaam je kamer te ventileren.

Mogelijkheden om je slaapkamer te ventileren

Er zijn natuurlijk diverse mogelijkheden om je slaapkamer te ventileren. De meest simpelste manier is door natuurlijke ventilatie of verluchting. Door je ramen regelmatig open te doen, laat je frisse lucht naar binnen waardoor op een natuurlijk wijze de vochtige lucht door schone wordt vervangen. Je merkt dat de muffe geur vermindert en dat de schimmel geleidelijk aan verdwijnt.

Ventilatieroosters en ventilatiesystemen

Ventilatieroosters hebben meestal een diameter van rond de 14 mm en worden op luiken, deuren en gevels aangebracht. De schone lucht wordt via de openingen van het rooster naar binnen gebracht terwijl de vochtige lucht natuurlijk met zuigkracht wordt afgevoerd. Ventilatiesystemen worden in de slaapkamer geplaatst en zuiveren dag en nacht de lucht in de kamer waardoor je niet verplicht bent, de ramen regelmatig te openen. Ze zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar waarbij de cubage van je slaapkamer een rol speelt.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER