Ventilatie tegen vocht

Ventilatie tegen vocht

Ventilatie

Goede ventilatie lijkt op het eerste gezicht misschien niet eens zo belangrijk. Echter, zul je merken dat wanneer je hier dieper op inzoomt het toch nuttige voordelen heeft. Als je deze voordelen te weten gekomen bent, zul je waarschijnlijk de ventilatie in je woning prioriteren.

Hogere luchtkwaliteit

Het klinkt misschien gek, maar helaas is het vaak zo dat de luchtkwaliteit bij de mensen thuis slechter is dan buiten. Wanneer je geen maatregelen treft om binnenshuis de luchtkwaliteit te verhogen, kunnen de gevolgen hiervan zich openbaren als een verslechtering van je gezondheid. Ventilatie speelt een belangrijke rol in het voorkomen hiervan!

Vochtvermindering

Wanneer je zorgt voor een goede ventilatie, draag je bij aan het verminderen van de hoeveelheid vocht binnenshuis. Een te hoge luchtvochtigheid kan zeer eenvoudig ontstaan, zoals bijvoorbeeld tijdens het koken of als je de was binnen hangt. Ventilatie zorgt ervoor dat al het overtollige vocht naar buiten wordt afgevoerd, en dat is precies wat je wilt.

Controle over de temperatuur

Goed ventileren levert een positieve bijdrage aan het reguleren van de temperatuur binnen de woning. Als de lucht goed gecirculeerd wordt, is de temperatuur constanter. Dit is ideaal en een goed idee tijdens ieder jaargetijde, zeker in de winter.

Beter voor de longen

In lucht van slechte kwaliteit kunnen veel giftige stoffen en bacteriën zitten die je luchtwegen en je longen kunnen aantasten. Als je over een allergie beschikt zoals astma, kun je er veel meer last van krijgen als de lucht van lage kwaliteit is. Dit is ook een goede reden om te zorgen voor voldoende ventilatie. Het gaat ten slotte om je gezondheid.

Verbeterde geur

Vroeg je jezelf af waar die muffe geur vandaan kwam? De oorzaak was waarschijnlijk een slechte ventilatie. Als je maatregelen neemt om alles goed geventileerd te houden, zul je hier geen last meer van hebben. Niets is lekkerder dan een schoon en fris ruikende ruimte!

Conclusie

Een simpele handeling zoals een raam openen, de afzuigkap aanzetten of een deur openen kan echt het verschil maken tussen een slecht geventileerde ruimte en een goed geventileerde ruimte. Het zijn in dit geval de kleine dingen die het hem doen. Goede ventilatie zorgt voor een betere leefomgeving voor iedereen in huis en is simpelweg erg belangrijk!

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER