Vochtige slaapkamer

Vochtige slaapkamer - Dit kan je doen

Hoe voorkom je een vochtige slaapkamer?

Het lichaam geeft vocht af tijdens je slaap. Wanneer je in je bed ligt, blijft je vocht onder de dekens. Je lichaam moet het vocht kwijt en het gaat daardoor in je dekbed en lakens zitten. Dat is natuurlijk niet erg en hoort ook zo te zijn.

Wel moet je zorgen dat de slaapkamer voldoende verlucht wordt gedurende de dag. Dat is gezonder voor het vochtpercentage in je kamer en ook voor de muren in je kamer, die zonder verluchting last zouden kunnen krijgen van condensatieverschijnselen. Dat uit zich in een loskomend behang of afbladerende verf.

Matras droog houden

Vergeet ook niet dat je lichaamsvocht in het matras blijft. Daarom is het goed om je matras regelmatig om te draaien. Om je matras te sparen, is het verstandig om er een dekmatras, ook wel topmatras genoemd, op te leggen. Deze neemt het vocht op en is gemakkelijker om te wassen. Ook kun je deze buiten laten drogen.

Ook in het kussen komt lichaamsvocht en daarom is het goed om het kussen op te schudden. Een tip: doe misschien twee kussenslopen om je kussen. Zo spaar je het kussen en kan je er langer van genieten. Het is verstandig om je kussen maandelijks te wassen: bekijk hiervoor het wasvoorschrift waarmee je kussen gelabeld is.

Ventilatierooster

Doe tijdens de slaap een ventilatierooster open. Dat kan in je dakraam of in het raamkozijn. Heb je dit niet? Dan kun je de deur ook open laten staan.
Wanneer je deur open staat, is het verstandig om je dekens of dekbed open te slaan. Zo kunnen de dekens en lakens ademen. Ook kan de matras het vocht zo afgeven.

Raam

Doe bij het opstaan het raam wat open: zo gaat het vocht sneller uit je woonkamer. Wanneer je geen condensatievocht meer ziet op het raam, dan kan het raam weer dicht.

Tip: lees ook hier over andere vochtproblemen.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER