Schimmel verwijderen kostprijs

Schimmel verwijderen kostprijs

De kostprijs om schimmel te verwijderen

In een binnenomgeving wordt schimmel meestal geassocieerd met vochtige, muffe locaties zoals badkamers, kelders en zolders. Het wordt geproduceerd door middel van kleine sporen, de zaden, die door hun kleine afmetingen en gewicht in de lucht zweven. Elke dag inhaleren we duizenden van deze sporen zowel binnen als buiten.

Blootstelling aan een vochtige en beschimmelde omgeving kan een verscheidenheid aan gezondheidseffecten veroorzaken. Vooral voor wie het moeilijk heeft met de luchtwegen, is het bestrijden en verwijderen van schimmels in huis geen overbodige luxe.

Heb je een vochtige, beschimmelde kelder of muur en wil je iets meer weten over hoe veel het kost om schimmel te verwijderen? Gemiddeld ligt de prijs rond de €40 à €50 per vierkante meter. De prijs is echter afhankelijk van veel factoren zoals de ernst van de aantasting, de locatie (kelder, zolder, kruipkelder) en nog veel meer. Vraag daarom altijd eerst een vakman om te kijken wat precies het probleem is zodat hij een realistische prijsberekening kan doen.

Hoe schimmel verwijderen?

Er zijn 3 manieren om schimmel te verwijderen: je kan een oplossing maken van soda en water om daarmee het schimmel van de muur te schrobben. Sodakristallen zijn een goedkope oplossing en heel doeltreffend. Je vindt deze kristallen in je lokale doe-het-zelf winkel zoals Gamma, Brico of Hubo. Ook vind je sodakristallen in bijna elke supermarkt bij de reinigingsproducten.

Bleekwater is ook een goede oplossing als het schimmel er niet gemakkelijk af gaat. Er zijn ook nog speciale middelen om schimmel te verwijderen. Lees hierbij zeker goed de gebruiksaanwijzing.

Hoeveel kost dit nu?

Schimmelverwijdering kan een ontmoedigende taak zijn. Waar moet je beginnen? En hoe kun je het goed uitvoeren tegen een redelijke kostprijs?

De kostprijs van een schimmelbehandeling hangt af van de te bestrijden schimmel, de ernst van de schimmel en de aangetaste oppervlakte. De gemiddelde prijs voor de verwijdering van schimmel met het materiaal, de arbeid en de BTW erbij kan oplopen tot €500 maar begint al van een lagere prijs van 2 euro: de prijs van een zak sodakristallen.

Het is evident dat het veel goedkoper is om zelf schimmels van muren te poetsen dan dit te laten doen. Indien een firma dit voor je komt doen, en je pakt de oorzaak van de schimmels niet aan, zullen ze echter terugkeren. Schimmels gedijen in vochtige ruimtes, dus je moet zorgen voor meer ventilatie en een aanpak van de vochtproblemen op die plek. Zo kan je schimmels verwijderen en komen ze ook niet meer terug.

Op de markt bestaan ook toestellen die speciaal ontworpen zijn om schimmelsporen uit de lucht te filteren. De antibacteriële HEPA-filters zijn ontworpen om schimmeldeeltjes op te vangen. Er bestaan HEPA-luchtreinigers, HEPA-stofzuigers en HEPA-ontvochtigers.

De middelen waarmee je schimmels kunt bestrijden

Zoals al eerder vermeld zijn middelen om schimmelen te verwijderen iets goedkoper dan om dit te laten doen. Deze prijzen kunnen al heel goedkoop beginnen vanaf €5, maar als je de betere producten wil gebruiken zal je toch mogen verwachten dat deze iets duurder zijn. Uiteraard zal het resultaat ook wel veel beter zijn.

Aangeraden producten

Een merk dat we je zeker aanraden is “Rubson”. Prijs – kwaliteit is Rubson zeer goed en nadat je dit product gebruikt zal hebben zal het ook heel makkelijk zijn om je muur, die daarvoor vochtig en beschimmeld was, te beschilderen of te behangen.

Een ander product dat we aanraden is “HG schimmelvlekkenreiniger”. Dit is een kleinere spuitbus en is ook veel goedkoper. Het is dus perfect voor als je kleinere hoeveelheden schimmels hebt.

Wat je kunt verwachten van een specialist?

Er bestaan verschillende firma’s die gespecialiseerd zijn in de behandeling van schimmels en de bestrijding van vocht in de muren (waarop schimmels gedijen).

  1. Schimmelverwijderaars sluiten het werkgebied af, vaak met behulp van plasticfolie, zodat de sporen niet door het hele huis worden verspreid.
  2. Men draagt de juiste veiligheidsuitrusting: een gezichtsmasker van hoge kwaliteit met een hoge filtratie is een must, net als handschoenen van vinyl of neopreen.
  3. Nadat schimmel fysiek uit de bron is verwijderd, moet de vuile, beschimmelde lucht vervangen worden door schone, frisse lucht door eenvoudige ventilatie of meer geavanceerde luchtregelaars.
  4. Meestal worden beschimmelde, poreuze bouwmaterialen weggegooid. Denk hierbij aan gipsplaten, isolatie en plinten. Deze materialen zijn relatief goedkoop om te vervangen en moeilijk tot onmogelijk om in hun vorige niet-verontreinigde toestand te herstellen.
  5. Vakmensen gebruiken vaak een inkapselproduct om de behandelde gebieden beter bestand te maken tegen waterschade en vochtplekken die ook helpt tegen geurbestrijding.

Gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt. Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Populaire onderwerpen
>