Vochtige zolder ventileren

Vochtige zolder ventileren

Geen schimmelvorming op de zolder, ventilatie van eminent belang

Vocht op de zolder kan een heel vervelende ontwikkeling zijn. Je hebt niet alleen te maken met een muffe geur, maar ook de vlekken en schimmelvorming. Vocht op de zolder zorgt ervoor dat het doorgaans kouder is waardoor je energierekening stijgt. Vergeet natuurlijk ook niet de gezondheidsproblemen die er kunnen ontstaan bij een vochtige zolder.

Ontstaan van vocht op de zolder

Maar hoe ontwikkelt zich nou precies het vocht op de zolder? Vaak is vocht op de zolder het gevolg van lekkages. Deze ontstaan vaak door externe problemen. Zo kunnen verzakkingen van de grond of werkzaamheden op de wegen ervoor zorgen dat er dak lekkages gaat vertonen. De zolder is uiteraard de eerste plek waar vocht zijn weg naar binnen vindt.

Schimmel op de zolder

Je ziet dat er schimmelvorming ontstaat, reinigt het met de beste reinigingsmiddelen die je kunt vinden en je bent er klaar mee. Trouwens, de zolder is er geen plek waar je dagelijks komt. En dit is nou precies waar velen van ons, ons in vergissen. Vocht op de zolder moet zo snel als mogelijk worden aangepakt omdat schimmel zich overigens op andere plekken van je huis zal vestigen.

Soms ben je de schimmel voor, maar soms is het kwaad al geschied. Je zult maatregelen moeten treffen om verdere miserie te voorkomen. Ventilatie kan hierbij prima werken omdat de hoeveelheid vocht tot een evenwichtig niveau wordt gebracht. Ventilatie kan op verschillende manieren.

Ventileren van de zolder

We hebben eigenlijk de conclusie kunnen trekken dat vocht op de zolder voor enorme ellende kan zorgen. Hier moet daarom gauw een oplossing voor gevonden worden. Op regelmatige basis de ramen van de zolder open doen, zorgt ervoor dat de natuur zelf met de schimmel afrekent. Trouwens, de frisse lucht van buiten zorgt ervoor dat de muffe geur verdwijnt.

Ventilatiesystemen

Een andere manier om van het vocht af te doen is door een ventilatiesysteem in je zolder te installeren. Hier helpt niet de natuur maar de technologie een handje. Op de markt zijn er dan ook diverse soorten ventilatiesystemen te halen. Ook hier zal deskundigheid ingeroepen moeten worden om na te gaan welk systeem voor jouw zolder geschikt is.

Ventilatiesystemen hebben vaak enkele zaken gemeen. Ten eerste zorgen zij voor een goede vochtigheidsbalans in jouw woning, waardoor schimmelvorming niet voorkomt. Ten tweede ontstaat goede luchtkwaliteit waardoor je gezondheid niet in gedrang komt. Tot slot ben je verzekerd van comfort met een heerlijk binnenklimaat.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER