Wijnkelder thermometer

 

Digitale thermo-hygrometer voor wijnkelders

Als je een wijnkelder hebt met een voorraad kostbare wijnen, dan is het belangrijk dat die onder de juiste omstandigheden bewaard worden. In een wijnkelder dient het niet alleen donker, maar ook koel te zijn. Daarnaast is ook de luchtvochtigheid belangrijk. Met een Digitale thermo-hygrometer bent u altijd op de hoogte van de temperatuur en luchtvochtigheid in uw wijnkelder, zodat je weet of de wijnen onder de ideale omstandigheden liggen te rijpen. De wijnkelder thermometer zorgt ervoor dat jij niet zelf de luchtvochtigheid en temperatuur moet berekenen.

thermometer

De ideale temperatuur en luchtvochtigheid 

De temperatuur in een wijnkelder dient constant te zijn, zodat de wijn rustig kan rijpen. Dit kan je het beste doen met een wijnkelder thermometer. In de wintermaanden ligt de ideale temperatuur tussen de 9°C en 12°C en in de zomer mag het er niet warmer zijn dan 15°C. De luchtvochtigheid zou rond de 70% moeten liggen. Deze digitale thermo-hygrometer van kan aan de muur gemonteerd worden, maar kan ook staand gebruikt worden. Je kan zelf kiezen of je de temperatuur in graden Celsius of Fahrenheit wilt aflezen.

Conclusie

Heb je een kelder ter beschikking , dan kan je deze uiteraard  gebruiken als wijnkelder. De enige voorwaarde is dat deze kelder droog en vocht vrij is. Is jouw kelder niet droog, of denk je dat je vochtproblemen hebt in u kelder ? Overweeg dan een kelderdichting.