Wijnkelder rekken

Wijnkelder

Een echte wijnliefhebber moet thuis een wijnrek neerzetten, want wijn moet liggend worden bewaard. Een wijnrek is niet alleen handig voor wijn, maar ook heel decoratief. Gebruik bijvoorbeeld een opvallend design wijnrek om je favoriete wijn in huis te presenteren. Er is een ruime keuze aan wijnrekken, dus we hebben alle volgende informatie verzameld om je te helpen bij het kiezen van de ideale wijnrekken.

Wijnrek kopen

Er kunnen verschillende redenen zijn om een ​​wijnrek te kopen. Voor sommige mensen hebben ze vooral praktische functies en staan ​​de rekken in kasten of wijnkelders. Anderen kiezen wijnrekken vooral op uiterlijk en gebruiken ze als interieurdecoratie. Let bij het kiezen van een wijnrek op de volgende punten:

Ontwerp

De meeste mensen gebruiken wijnrekken als decoratie, in dit geval is het uiterlijk van het wijnrek belangrijk. Van klassiek tot design, ze hebben vele vormen, maten en stijlen. Wordt het rek voornamelijk voor praktische doeleinden gebruikt? Dan kies je het beste voor een eenvoudig en stevig frame.

Formaat

Een echte verzamelaar heeft een groot wijnrek nodig waar veel flessen in passen, misschien wel tot aan het plafond. Maar voor de meeste mensen is een kleinere plank (ongeveer 6 tot 8 flessen) meestal voldoende. Er zijn ook modulaire plankopties, die eenvoudig kunnen worden uitgebreid als er meer ruimte nodig is.

Ruimte

Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is voor het rek. Onthoud dat er enkele planken zijn die aan de muur kunnen worden gehangen, terwijl andere op het aanrecht moeten worden geplaatst. Kies voor het kopen van een wijnrek eerst een goede plaats.

wijnrekken

Houten wijnrekken

Wijnrekken worden al honderden jaren van hout gemaakt, ze zijn mooi en tijdloos. Het voordeel van hout is dat deze planken meestal stapelbaar zijn en je je wijncollectie gemakkelijk uitbreidt. Traditionele houten planken hebben meestal een inkeping in de hals van de fles om te voorkomen dat deze gaat rollen. Staat de fles nog stil, dan is het beter voor wijn. Een ander voordeel van hout is dat het lang meegaat en niet snel zal buigen of breken. Wil je dus veel wijn verzamelen en de flessen lang bewaren, dan is hout de beste keuze.

Ijzeren wijnrekken

Het smeedijzeren wijnrek heeft een nostalgische uitstraling, welke zeer geschikt is voor landhuizen of rommelmarkt. Ze zijn elegant en ongelooflijk. Ze zijn meestal groot, zodat ze veel flessen kunnen bevatten.

Plastic wijnrekken

Tegenwoordig gebruiken veel modemerken plastic om wijnrekken te maken. Het voordeel hiervan is dat deze rekken de meest bijzondere vormen en kleuren hebben. Maar hoewel er ook modulaire kunststofrekken zijn, zijn deze meestal geschikter voor kleinere wijncollecties. Plastic wijnrekken kunnen de hele kamer aantrekken.

Conclusie

Heb je een kelder ter beschikking , dan kan je deze uiteraard  gebruiken als wijnkelder. De enige voorwaarde is dat deze kelder droog en vocht vrij is. Is jouw kelder niet droog, of denk je dat je vochtproblemen hebt in u kelder ? Overweeg dan een kelderdichting.