Wijnkelder onder de trap

Hoe transformeer je een ruimte onder de trap in een aangepaste wijnkelder ?

Bijna overal in je huis kan een prachtige wijnkelder op maat worden gemaakt. Als je echter een huis met twee verdiepingen heeft, is de ruimte onder de trap een van de beste opties, omdat je er 400-600 flessen in kunt bewaren zonder dat je afscheid hoeft te nemen van de andere slaapkamer of kastruimte . Onder de trap heeft de wijnkelder ook het extra voordeel dat hij naadloos in je huis past, of de stijl nu een comfortabele boerderij of moderne stijl heeft.

De wijnkelder onder de trap

De ruimte onder de trap in je woning is meestal omsloten en onbereikbaar, of je hebt er wel bergruimte onder, maar in- en uitstappen is meestal lastig. We hebben alle structurele elementen van de trap behouden, maar deze opengemaakt om een ​​gemakkelijk op te bergen wijnopslag en -presentatie te creëren.

Door op deze manier de ongebruikte of onhandige opslagruimte in huis volledig te benutten, tover je zelfs de kleinste ruimte om tot een vitrinekast om grote hoeveelheden wijn in op te vangen. Wijnkelders, hoeken, kasten en ruimtes onder de trap zijn allemaal goede keuzes.

Als je weinig ruimte hebt maar toch een modieuze stijl wilt behouden, kan je het ombouwen tot een wijnhuis op maat. Al deze ruimtes kunnen ook worden uitgerust met professionele koeling en vochtigheidsregeling om de wijn de komende jaren te beschermen.

De verschillende stappen

Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe u een Wijnkelder onder de trap kunt installeren. Het hangt allemaal af van de manier waarop u uw Wijnkelder of Wijnkamer geïnstalleerd wilt hebben .

  1. Maak een open ruimte onder de trap waar je de wijnkelder/kamer kunt bouwen.
  2. Plaats de houten frames onder de trap.
  3. Breng het dampscherm aan op de wandsteun.
  4. Zorg ervoor dat het dampscherm om de houten frames zit.
  5. Plaats de isolatie tussen de houten stijlen.
  6. Installeer het koelsysteem in een goede ruimte en locatie waar de luchttoevoer kan circuleren
  7. Gebruik verf op waterbasis, stenen muur, of houten muurtegels om de installatie van het muuroppervlak te voltooien.
  8. Wanneer het muuroppervlak is geplaatst, installeert u de wijnrekken in de wijnkelder
  9.  Plaats tot slot een deur. Zorg ervoor dat de ruimte luchtdicht is.
Trap wijnkelder

Conclusie

Heb je een kelder ter beschikking , dan kan je deze uiteraard  gebruiken als wijnkelder. De enige voorwaarde is dat deze kelder droog en vocht vrij is. Is jouw kelder niet droog, of denk je dat je vochtproblemen hebt in u kelder ? Overweeg dan een kelderdichting.