Vochtproblemen oplossen: prijzen

Vochtproblemen oplossen - prijzen

Vochtbestrijding prijs van verschillende technieken

De prijs van vochtbestrijding is afhankelijk van de techniek die gebruikt wordt. Hoe langer de vochtproblemen aanslepen, hoe groter de kosten.

In dit artikel bespreken we de prijzen van de verschillende vochtbestrijdingstechnieken.

Snel naar: opstijgend vochtdoorslaand vochtcondensatiekeldersprijzen aanvragen

Een vochtprobleem laten behandelen? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan.

Methode vochtbestrijdingPrijs
Muren onderkappen± €100 per lopende meter
Muren injecterenvanaf €100 per lopende meter
Gevel impregneren 8 à 12 euro per vierkante meter
Kelderdichting€3.000 à €10.000 (afhankelijk van grootte kelder)
Kelderdrainage€3000 voor een gemiddelde kelder
KelderbekuipingTussen €3500 en €10.000
Schimmel verwijderen en afkitten± €40 à €50 per vierkante meter

Benieuwd naar een vochtbestrijding prijs op maat? Ontvang gratis offertes.

 

1. Opstijgend vocht

Er is sprake van opstijgend vocht als er vochtplekken aan de onderkant van de muur voorkomen die ontstaan door grondvocht dat opstijgt naar de muren. Er zijn verschillende soorten opstijgend vocht in huizen en ook manieren om de vochtbestrijding aan te pakken. Hier een aantal voorbeelden:

 

Muren onderkappen

Muren onderkappen is een ingrijpende vochtbestrijdingsmethode en kost ook het meest. Bij het onderkappen van muren wordt letterlijk de waterkering onder de hele aangetaste muur vervangen. Deze methode gaat gepaard met breekwerk en is ideaal voor tijdens renovaties. Ook is het een uitstekende manier van vochtbestrijding als je dikke muren hebt (die te dik zijn voor muurinjecties). De gemiddelde prijs bedraagt 100 euro per lopende meter.

✓ Ontvang hier een gratis prijsvoorstel op maat voor het onderkappen van jouw muren.

 

Muur injecteren

Opstijgend vocht kan bestreden worden door een vochtwerend middel in de gevel te spuiten (injecteren). Muren injecteren begint vanaf 100 euro per lopende meter. De totale kostprijs is erg afhankelijk van de hardnekkigheid van het vochtprobleem.

✓ Ontvang hier een gratis prijsvoorstel op maat voor het injecteren van jouw muren.

 

 

Opstijgend vocht in kelder? Kelderdichting of kelderbekuiping

Wie te maken heeft met opstijgend grondvocht in de kelder, kan gebruik maken van een kelderdichting of kelderbekuiping. Een kelderdichting is doorgaans iets goedkoper dan een kelderbekuiping (waarbij de hele kelder een nieuwe waterdichte bezetting krijgt).

✓ Ontvang hier een gratis prijsvoorstel op maat voor kelderdichting of kelderbekuiping.

 

 

2. Doorslaand vocht

Bij doorslaand vocht zijn er vochtplekken zichtbaar op de buitenmuren of gevel. Dit type vochtproblemen ontstaat wanneer neerslag, zoals regen, tegen de buitenmuur van de woning slaat. Het vocht wordt door de buitenmuur aangezogen en opgenomen in de muur. De oorzaak van dit probleem ligt meestal bij de gevelbekleding die poreus is geworden.

 

Er zijn twee manieren om doorslaand vocht op te lossen:

 

Gevel impregneren – Hydrofuge

Een gevelimpregnatie uitvoeren betekent dat men de buitenmuur beschermt tegen vocht met behulp van een doorzichtige vloeistof. Bij gevelimpregnatie of hydrofuge wordt de gevel beschermd tegen vocht, mos en schimmels.  Dat voorkomt dat de gevel vocht kan absorberen. Eerst wordt de gevel gereinigd en daarna geïmpregneerd met een doorzichtige beschermingslaag.

De gevel impregneren kost gemiddeld 7 à 14 euro per m². Hoe groter het te behandelen oppervlak, hoe lager de kostprijs per vierkante meter. Best is om offerte te vragen aan een vakman in uw buurt. De prijzen onderling kunnen verschillen en daarom loont het altijd om offertes met elkaar te vergelijken.

Gevelwerkzaamheden Prijs per m2
Enkel gevel impregneren €7 – €14
Reinigen en impregneren €12 – €19
Voegen, reinigen en impregneren €30 – €37
Renoveren, voegen, reinigen en impregneren €32 – €39

✓ Ontvang gratis prijzen op maat voor een gevelimpregnatie.

 

Nieuwe gevelbekleding op geïsoleerde buitenmuur

Als de gevel in slechte staat is, en daarom het vocht doorlaat, plaats je meteen beter nieuwe gevelbekleding in combinatie met gevelisolatie. Bij nagenoeg alle gevelafwerkingsmaterialen is het heel belangrijk dat ze aan de achterzijde worden geventileerd, zodat ze aan beide kanten kunnen drogen, waardoor vochtproblemen kunnen worden voorkomen.

Er zijn vele soorten gevelbekleding zoals steenstrippen, aluminium, PVC, hout, esolatie, crepi, zink en zelfs kleipannen, zoals de Façatile-kleipan. Gevelbekleding is bovendien een veelgebruikte manier om te BENOveren (bijna-energieneutraal renoveren).

Afhankelijk van welk soort gevelbekleding je wenst en al dan niet met isolatie, varieert de prijs sterk tussen € 40 en €250 per vierkante meter. Steenstrips zijn het duurst, crepi is het voordeligste.

✓ Ontvang gratis prijzen op maat voor een nieuwe gevelbekleding.

 

 

3. Condensatievocht: oorzaak en prijs ventilatie

Condensatievocht ontstaat doordat vochtige lucht afkoelt tegen een koud oppervlak. Het is meestal te wijten aan te weinig ventilatie in de woning waardoor er na verloop van tijd schimmel en vochtplekken gevormd worden.

In principe kan elk koud oppervlak vochtig worden door condensatie maar badkamers, keukens, kelders en kruipkelders zijn extra gevoelig aan condensatievocht (en de bijbehorende vochtige muren of met vocht aangetaste pleister).

 

 

De oplossing tegen condensatievocht?

Natuurlijke ventilatie zorgt meestal voor een oplossing voor condensatievocht. Door meer luchtcirculatie toe te laten, daalt de luchtvochtigheid, verdwijnt condensatievocht en krijgen ook schimmels geen kans meer.

De prijs van een ventilatiesysteem is afhankelijk van de grootte van de ventilatie-installatie en de te ventileren ruimte.

 

Natuurlijke ventilatie: prijs

Met natuurlijke ventilatie zorg je voor extra verluchtingsgaten of ramen die een betere ventilatie toelaten, zonder mechanische hulp.

Door meer luchtcirculatie toe te laten, daalt de luchtvochtigheid, verdwijnt condensatievocht en krijgen ook schimmels geen kans meer.

De prijs van een ventilatiesysteem is afhankelijk van de grootte van de ventilatie-installatie en de te ventileren ruimte. Bovendien heb je voor een natuurlijke ventilatie soms voldoende aan een nieuw raam(pje). Hiervoor liggen de prijzen helemaal anders en vraag je best offerte aan je lokale schrijnwerker.

Foto: Renson. Renson is een bekend merk van ventilatiesystemen

 

Mechanische ventilatie: prijs

Mechanische ventilatie zorgt voor een constante effectieve verluchting van je woning. Bekende verdelers hiervan zijn onder meer Renson. Een gemiddelde badkamerventilator kost tussen de €30 en €70 (zonder plaatsing). Een ventilatierooster kost tussen €10 en €40 en is eenvoudig te plaatsen gelijk waar in je woning.

De bekendste vorm van mechanische ventilatie is de badkamerventilator. Deze verlucht enkel wanneer je bijvoorbeeld een douche neemt. Want na je douche blijft het water in de badkamer verder verdampen en condenseren tegen ramen en muren. Daarom kijk je best naar de iets duurdere badkamerventilatoren die ook een luchtvochtigheidssensor. Enkele bekende merken die ventilatoren aanbieden, zijn Air Roxy, Daikin en Renson.

Je kan natuurlijk ook ventilatoren kopen in doe-het-zelfzaken als Gamma of online shops als Ventilatieland. Bekijk hier een overzicht van alle ventilatoren.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=vieHokUEjTo

 

Ventilatiesysteem B, C en D

Wat betekent ventilatiesysteem B, C en D?

 

  • Ventilatiesysteem B: mechanische luchtaanvoer, natuurlijke luchtafvoer. Kostprijs: gemiddeld ± €2.800
  • Ventilatiesysteem C: natuurlijke luchtaanvoer, mechanische luchtafvoer. Kostprijs: gemiddeld ± €3.000 – € 3.500
  • Ventilatiesysteem D: ook gekend als balansventilati. De aan- en afvoer van lucht gebeurt mechanisch. Kostprijs: gemiddeld ± €4.000 – €7.000

✓ Ontvang gratis prijzen op maat voor ventilatie.

 

4. Vocht in kelder

 

Vochtige kelders moeten zo snel mogelijk gedicht worden. Veel gebruikte technieken zijn kelderdrainage of het bekuipen van de kelder.

 

Prijs kelderdichting

Het waterdicht maken van een kelder is een oplossing voor vochtige keldermuren die veroorzaakt worden door opstijgend grondwater. De vochtbestrijding prijs van een kelderdichting kost tussen de € 4.000 en 10.000. De kostprijs wordt beïnvloed door de hardnekkigheid van het vochtprobleem en de oppervlakte.

✓ Ontvang hier gratis prijzen voor kelderdichting.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER