Vochtige kelder schilderen

Een vochtige kelder schilderen

Het hebben van een vochtige kelder is niet prettig. Niet alleen bederft vocht het decor, maar kan het ook gezondheidsproblemen veroorzaken. Bovenal is het noodzakelijk om de oorzaak van het vochtprobleem te identificeren en op te lossen. Pas daarna kan je overwegen de kelder te gaan schilderen. Het schilderen van een vochtige muur zonder voorafgaande behandeling lost het vochtprobleem niet op en zal de schade alleen verbergen of verergeren.

Bepaal en behandel de oorzaak van vocht

Condensatie is de meest voorkomende oorzaak van vocht. Het wordt verklaard door een gebrek aan ventilatie of verwarming. Het is in dit geval noodzakelijk om de natte ruimte te drogen door ventilatie te creëren of door een vochtafzuiger te installeren. De infiltratie van water als gevolg van een lek kan een andere oorzaak van vocht zijn. De muren worden hierdoor nat. Dit los je op door een loodgieter te laten komen. Een probleem met het dak of een slechte bedekking van de buitenmuren zijn andere factoren van vochtigheid. In dit geval wordt de oproep aan een professional geadviseerd om de oplossing te vinden die is aangepast aan dit probleem op basis van zijn oorsprong.

Maak de muur schoon

Nadat het vochtprobleem in je kelder is opgelost, wacht je totdat de muren volledig droog zijn. Hoewel de muren nu weer in goede staat zijn, kunnen ze enkele tekenen van verwering vertonen die moet worden schoongemaakt. Oude gebarsten verf moet bijvoorbeeld worden verwijderd. Schimmelvlekken kunnen worden gereinigd met een borstel en verdund bleekmiddel.

Het schilderen van een vochtige muur

Het vochtprobleem in je kelder is om één ​​of andere reden mogelijk niet opgelost? Het is dan noodzakelijk om een ​​geschikte verf te kiezen waarmee een natte muur kan worden bedekt. Vochtbestendige verf wordt aanbevolen voor ruimtes die zijn blootgesteld aan vocht, zoals de badkamer of de kelder. De eigenschappen zijn om de waterdichtheid van de muren te verbeteren en om ze te laten ademen. Verf tegen vocht en schimmel kan worden gebruikt als een curatieve of preventieve oplossing. Een kalktoepassing kan praktisch zijn omdat het schimmelgroei stopt en vocht absorbeert.

Related Articles