Vochtige woonkamer ventileren

Vochtige woonkamer ventileren

Een vochtige woonkamer ventileren

Een vochtige woonkamer moet tijdig geventileerd worden om muffe geuren te verwijderen. Eerst moet je nagaan hoe het komt dat je woonkamer vochtig blijft en waar de oorzaak van dit vochtprobleem zich situeert. Ventileren is eigenlijk al een stapje verder in het proces om je woonkamer vochtvrij te houden.

Oorzaken van mogelijk vocht in de woonkamer

Condensatievocht: condensatievocht ontstaat als er sowieso al onvoldoende ventilatie in huis aanwezig is. Dit wordt gevormd door allerlei zaken bij elkaar zoals koken, wassen, leven en noem maar op. Deze activiteiten doen de vochtigheid drastisch stijgen in huis. Als er al onvoldoende ventilatie is, blijft het vocht in huis zitten wat op lange termijn een ramp is voor muren en vooral voor de gezondheid.

Hoe kan men dit verhelpen?

Regelmatig ramen en deuren openzetten om verse lucht binnen te halen zodat het vocht vanzelf verdwijnt. Nagaan of er een mogelijkheid is om een ventilatiesysteem te installeren in de woonkamer zodat vocht verdwijnt en zich niet op muren kan vastzetten. Vraag aan een expert hoe je dit kan verhelpen om vochtproblemen in de toekomst te vermijden.

Tijdelijke oplossingen om het vocht zo snel mogelijk uit huis te krijgen:

  1. Vochtvreters plaatsen die onmiddellijk het vocht absorberen.
  2. Kattenbakvulling is een goed alternatief als middel om vocht te absorberen.
  3. Ramen en deuren openzetten om de vochtige woonkamer te ventileren.
  4. De chauffage hoog zetten dat het vocht verdampt.

Deze trucjes zijn echter van tijdelijke aard en zorgen er enkel voor dat je woonkamer op korte termijn vochtvrij blijft. Natuurlijk is het vochtprobleem niet definitief opgelost.

Definitieve aanpak van het vochtprobleem in de woonruimte

Als je zelf niet goed weet hoe je dit kan aanpakken, schakel een vochtexpert in. Hij zal samen met jou bekijken welke oplossingen er mogelijk zijn en wat de kostprijs van het totaalplaatje zal worden.

Gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt. Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Populaire onderwerpen
>