Schimmels bestrijden: ventilatie en preventie

Schimmels bestrijden - Ventilatie en preventie

Schimmels bestrijden: ventilatie en preventie

Schimmels kunnen een ware vloek zijn, vooral als ze zich al ontwikkeld hebben en ze moeilijk te stoppen zijn. Veel huiseigenaren zien het oplossen van schimmels als een zware, lastige taak. Echter dient schimmel zo snel mogelijk te worden aangepakt. Het is niet alleen schadelijk is voor je woning, maar ook voor je gezondheid.

Enorme structurele schade

Structurele schade veroorzaakt door schimmel kan enorm zijn, vooral als de schimmel zich in de muren bevindt en enige tijd niet is behandeld. Het is dus van essentieel belang dat je de signalen kent en preventieve maatregelen neemt. Maar hoe doe je dit dan precies?

Preventieve maatregelen

Voorkomen is natuurlijk te allen tijde beter dan genezen. Er zijn gelukkig drie eenvoudige dingen die je zelf kunt doen om pro-actief te zijn in het bestrijden van schimmel:

1. Je was buiten ophangen of in de droger doen

Je kunt bijvoorbeeld schimmel voorkomen door je kleding buiten op te hangen, of in een wasdroger te doen. Condensatie is namelijk een van de grootste oorzaken van schimmelproblemen in huis. Wist je dat een enkele hoeveelheid wasgoed meer dan 2 liter vocht in de lucht laat ontsnappen (in de vorm van condensatie)? Dit is de reden waarom we schimmelproblemen zien bloeien in de winter, wanneer kleding niet buiten droogt maar binnen wordt opgehangen.

2. Goed ventileren

Gebruik altijd de afzuigkap tijdens het koken en zorg ervoor dat altijd een raam open hebt staan. Sluit de deuren tijdens het douchen of baden en laat de condensatie via een raam ontsnappen. Goede ventilatie is een van de beste preventiemaatregelen die je kunt nemen.

3. Schaf een luchtontvochtiger aan

Als jouw woning bijzonder gevoelig is voor vochtproblemen, kun je eventueel luchtontvochtigers en airconditioners gebruiken om het vochtgehalte in de lucht goed te reguleren. Nog een ander voordeel wat een luchtontvochtiger met zich meebrengt, is dat het helpt om allergieën en huisstofmijt te verminderen. Wanneer een huis een hoge luchtvochtigheidsgraad heeft, kan dit de hoeveelheid huisstofmijt verhogen. Dit leidt tot een toename van allergenen die astma, bepaalde allergieën en ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER