Vochtige keuken

Vochtige keuken

Vocht in de keuken? Hier komt keukenvocht vandaan

Als je vochtoverlast in de keuken hebt, kan het door verschillende oorzaken komen. Een te hoog gebruik aan energie tijdens het koken kan zorgen voor een slechte luchtvochtigheid (denk aan dampen). Maar ook het niet goed afkoelen van de keuken kan er voor zorgen dat er keukenvocht ontstaat.

Hoe herken je vochtproblemen?

Vochtproblemen zijn niet zo makkelijk te herkennen, een manier waardoor je het vochtprobleem zou kunnen herkennen is als je schimmelbehang eraf valt. Een ander punt hoe je vochtoverlast kunt constateren zijn ernstige beslagen ramen, en een muffe lucht in je huis.

Wat is een vochtvreter?

De vochtvreter staat bekend om zijn unieke manier van het opnemen van vocht, denk hierbij aan vochtproblemen in de keuken of andere plekken in huis. De functie van de vochtvreter is het voorkomen van te hoge energierekeningen, risico op zwammen en schimmels, en het risico op gezondheidsproblemen.

Wat zijn de gevolgen van een vochtige keuken?

In een vochtige keuken is de kans op schimmelvorming vrij groot. Schimmels groeien eerder goed op vochtige plekken om te kunnen overleven. In de keuken schuilen schimmels zich in koude buitenmuren op zogenoemde koudebruggen, waar de isolatie slecht is. Doordat de muur koud is op bepaalde plekken zal de warme lucht zich condenseren en ontstaat er condensvocht. Dit vocht is heel gunstig voor schimmels.

Het behandelen van condensatie?

De beste methode om condensatie te voorkomen is door het plaatsen van een mechanische ventilatiesysteem. Een andere methode is door de keuken goed te verluchten. Je kunt ook een raam openlaten tijdens het koken of een ventilatierooster aanschaffen, die je handmatig kunt openen en sluiten indien mogelijk.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER

Populaire onderwerpen
Rewah

GRATIS DOWNLOAD

Download de gratis brochure over opstijgend vocht (uitgegeven door Rewah NV, internationaal producent bouwmaterialen vocht)