Vochtmeter kopen (vochtigheidsmeter)

Vochtmeter kopen

Een vochtmeter kopen: wat moet ik weten?

Een vochtmeter is een apparaat dat wordt gebruikt om de vochtigheid in muren of in materialen te meten. Vochtmeters zijn zeer handige hulpmiddelen te meten of je last hebt van onzichtbare vochtproblemen. Wel zijn ze niet altijd gemakkelijk te gebruiken. Het is namelijk nodig om de vochtmeter goed te laten werken en deze te kalibreren.

Vocht en gezondheid

Te veel vocht of een gebrek aan vocht kan allerlei problemen veroorzaken. Sommigen problemen zijn niet erg, maar anderen kunnen veel serieuzer zijn. Vocht bevordert namelijk de ontwikkeling van schimmel- en mijtallergieën. Indien hier veel aanwezigheid van is, kunnen deze allergieën ademhalingsproblemen en ziekten zoals astma en bronchitis veroorzaken. Gewrichtsproblemen zoals artritis, artrose en reuma worden ook begunstigd door vocht.

Vocht in de muur

De aanwezigheid van vocht in een huis, vooral als de woning oud is, is niet ongewoon. Het kan verschillende oorzaken en gevolgen hebben. Je kunt het ook op verschillende manieren observeren. Vaak bereikt het de muren, of het nu buitenmuren of binnenmuren zijn. Regelmatig de muren nakijken met een vochtmeter is daarom zeer aangeraden.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Over ons

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Gratis vochtdiagnose aanvragen

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Populaire onderwerpen
Rewah

GRATIS DOWNLOAD

Download de gratis brochure over opstijgend vocht (uitgegeven door Rewah NV, internationaal producent bouwmaterialen vocht)