Vochtmeter kopen (vochtigheidsmeter)

Een vochtmeter kopen: wat moet ik weten?

Een vochtmeter, of ook wel genaamd hygrometer, is een apparaat dat wordt gebruikt om de vochtigheid in de lucht, op een oppervlak of in materiaal te meten. Vochtmeters zijn zeer handige hulpmiddelen om thuis voor thuisgebruik te hebben. Wel zijn ze niet altijd gemakkelijk te gebruiken. In de meeste van de gevallen vereist een vochtmeter dat de gebruiker kennis heeft van vocht om de weergegeven waarden correct te kunnen lezen. Maar dat is niet het enige probleem. Het is namelijk nodig om de vochtmeter goed te laten werken en deze te kalibreren.

Vocht en gezondheid

Te veel vocht of een gebrek aan vocht kan allerlei problemen veroorzaken. Sommigen problemen zijn niet erg, maar anderen kunnen veel serieuzer zijn. Vocht bevordert namelijk de ontwikkeling van schimmel- en mijtallergieƫn. Indien hier veel aanwezigheid van is, kunnen deze allergieƫn ademhalingsproblemen en ziekten zoals astma en bronchitis veroorzaken. Gewrichtsproblemen zoals artritis, artrose en reuma worden ook begunstigd door vocht.

Vocht in de muur

De aanwezigheid van vocht in een huis, vooral als de woning oud is, is niet ongewoon. Het kan verschillende oorzaken en gevolgen hebben. Je kunt het ook op verschillende manieren observeren. Vaak bereikt het de muren, of het nu buitenmuren of binnenmuren zijn. Regelmatig de muren nakijken met een vochtmeter is daarom zeer aangeraden.

Related Articles