Vochtmeter kopen (vochtigheidsmeter)

Vochtmeter kopen

Een vochtmeter kopen: wat moet ik weten?

Een vochtmeter is een apparaat dat wordt gebruikt om de vochtigheid in muren of in materialen te meten. Vochtmeters zijn zeer handige hulpmiddelen te meten of je last hebt van onzichtbare vochtproblemen. Wel zijn ze niet altijd gemakkelijk te gebruiken. Het is namelijk nodig om de vochtmeter goed te laten werken en deze te kalibreren.

Vocht en gezondheid

Te veel vocht of een gebrek aan vocht kan allerlei problemen veroorzaken. Sommigen problemen zijn niet erg, maar anderen kunnen veel serieuzer zijn. Vocht bevordert namelijk de ontwikkeling van schimmel- en mijtallergieën. Indien hier veel aanwezigheid van is, kunnen deze allergieën ademhalingsproblemen en ziekten zoals astma en bronchitis veroorzaken. Gewrichtsproblemen zoals artritis, artrose en reuma worden ook begunstigd door vocht.

Vocht in de muur

De aanwezigheid van vocht in een huis, vooral als de woning oud is, is niet ongewoon. Het kan verschillende oorzaken en gevolgen hebben. Je kunt het ook op verschillende manieren observeren. Vaak bereikt het de muren, of het nu buitenmuren of binnenmuren zijn. Regelmatig de muren nakijken met een vochtmeter is daarom zeer aangeraden.

Soorten vochtmeters en merken

In Gamma, Brico of Hubo kan je verschillende soorten vochtmeters kopen van diverse merken. Natuurlijk heeft elk type zijn voordelen en nadelen. De prijs van de vochtmeters kan ook sterk verschillen naargelang welk merk je kiest. Hieronder bespreken we enkele bekende en goede merken in vochtmeting!

Laserliner vochtmeter

Met laserliner krijg je een niet-destructieve meting van materiaalvocht door capacitieve meting. Het geteste materiaal is niet beschadigd. Met deze meter kan je dus probleemloos vochtige muren uitmeten op vochtigheidspercentages! Bekijk de video hieronder om een review en gebruikshandleiding te vinden van deze vochtmeter.

Klik hier om alle Laserliner meters te vinden.

Bosch vochtmeter

Bosch heeft een uitstekende reputatie wat betreft vochtmetingen. Met deze toestellen kan je rekenen op een robuuste kwaliteit en uiterst accurate meting. Bekijk hier alle Bosch vochtmeting toestellen.

Overige merken

Nog bekende merken in vochtmeters zijn onder meer: Leica, Extech, Flir en Protimeter.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER