Vochtmeter kopen (vochtigheidsmeter)

Een vochtmeter kopen: wat moet ik weten?

Een vochtmeter, of ook wel genaamd hygrometer, is een apparaat dat wordt gebruikt om de vochtigheid in de lucht, op een oppervlak of in materiaal te meten. Vochtmeters zijn zeer handige hulpmiddelen om thuis voor thuisgebruik te hebben. Wel zijn ze niet altijd gemakkelijk te gebruiken. In de meeste van de gevallen vereist een vochtmeter dat de gebruiker kennis heeft van vocht om de weergegeven waarden correct te kunnen lezen. Maar dat is niet het enige probleem. Het is namelijk nodig om de vochtmeter goed te laten werken en deze te kalibreren.

Vocht en gezondheid

Te veel vocht of een gebrek aan vocht kan allerlei problemen veroorzaken. Sommigen problemen zijn niet erg, maar anderen kunnen veel serieuzer zijn. Vocht bevordert namelijk de ontwikkeling van schimmel- en mijtallergieën. Indien hier veel aanwezigheid van is, kunnen deze allergieën ademhalingsproblemen en ziekten zoals astma en bronchitis veroorzaken. Gewrichtsproblemen zoals artritis, artrose en reuma worden ook begunstigd door vocht.

Vocht in de muur

De aanwezigheid van vocht in een huis, vooral als de woning oud is, is niet ongewoon. Het kan verschillende oorzaken en gevolgen hebben. Je kunt het ook op verschillende manieren observeren. Vaak bereikt het de muren, of het nu buitenmuren of binnenmuren zijn. Regelmatig de muren nakijken met een vochtmeter is daarom zeer aangeraden.

Gratis vochtdiagnose aanvragen?

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 300 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtspecialist? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde bedrijven in je buurt.

Je kan hieronder een gratis vochtanalyse aanvragen waarbij een erkend vochtspecialist (met jarenlange ervaring in de bouwkunde) de vochtproblemen in je woning komt uitmeten. Je kan ook eerst meer informatie opvragen via e-mail of telefoon.

Zo’n vochtmeting gebeurt enkel door professionals en is altijd gratis en vrijblijvend zonder verdere verplichtingen. Een vochtdiagnose is ook heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je huis, je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies. Indien werken nodig zouden zijn, kan je ook een offerte vragen. Deze service is onafhankelijk: je komt enkel in contact met erkende bedrijven uit je eigen streek.

Maak je keuze