Vochtmeter kopen (vochtigheidsmeter)

Vochtmeter kopen

Een vochtmeter kopen: wat moet ik weten?

Een vochtmeter is een apparaat dat wordt gebruikt om de vochtigheid in muren of in materialen te meten. Vochtmeters zijn zeer handige hulpmiddelen te meten of je last hebt van onzichtbare vochtproblemen. Wel zijn ze niet altijd gemakkelijk te gebruiken. Het is namelijk nodig om de vochtmeter goed te laten werken en deze te kalibreren.

Vocht en gezondheid

Te veel vocht of een gebrek aan vocht kan allerlei problemen veroorzaken. Sommigen problemen zijn niet erg, maar anderen kunnen veel serieuzer zijn. Vocht bevordert namelijk de ontwikkeling van schimmel- en mijtallergieën. Indien hier veel aanwezigheid van is, kunnen deze allergieën ademhalingsproblemen en ziekten zoals astma en bronchitis veroorzaken. Gewrichtsproblemen zoals artritis, artrose en reuma worden ook begunstigd door vocht.

Vocht in de muur

De aanwezigheid van vocht in een huis, vooral als de woning oud is, is niet ongewoon. Het kan verschillende oorzaken en gevolgen hebben. Je kunt het ook op verschillende manieren observeren. Vaak bereikt het de muren, of het nu buitenmuren of binnenmuren zijn. Regelmatig de muren nakijken met een vochtmeter is daarom zeer aangeraden.

Professionele vochtdiagnose laten uitvoeren (altijd gratis)

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 300 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtspecialist? Via deze module kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde bedrijven in je buurt.

Een vochtexpertise gebeurt enkel door professionals en is altijd gratis en vrijblijvend zonder verdere verplichtingen. Een vochtdiagnose is ook heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Kies je land om te starten. Woon je in België of Nederland?

Geef je beoordeling voor dit artikel