Prijs kelderdrainage

Kelderdrainage kostprijs

Wat is de prijs van kelderdrainage?

Om de prijs van kelderdrainage te weten moeten we een aantal factoren bekijken. De drainage van je kelder wordt gedaan door grondwater op te vangen en te evacueren voordat het de funderingen bereikt. Een kelderdrainage is niet te verwarren met een kelderdichting, wat een veel duurdere ingreep is.

Het draineren van kelders gebeurt op een specifieke manier die moet voldoen aan enkele vuistregels. Wat de prijs van een kelderdrainage is, wordt besproken in dit artikel. Tarieven kunnen namelijk variëren, afhankelijk van het vochtprobleem en je woonplaats.

De afvoer bij een kelderdrainage

In een vrijstaand huis wordt als drainage-afvoer gebruik gemaakt van terracotta, poreus beton of geperforeerde harde PVC-afvoeren. De diameter hiervan is minimaal 100 mm en wordt bepaald aan de hand van de hoeveelheid te evacueren water.

De afvoer moet een stromingsgradiënt hebben van 3 tot 10 mm per meter om het opgevangen water naar een riool, put of ondergrondse bodem te leiden.

Bijvoorbeeld, aan de voet van de gevel, 14 meter lang en 2 meter diep, vindt implementatie plaats in vier fasen. Hieronder zie je de fases en de prijs van zo’n kelderdrainage.

Hoe werkt het en wat is de prijs van kelderdrainage?

  • De opgraving van de grond aan de voet van de gevels tot aan de fundamenten van het huis kost ongeveer 1200,00€
  • De realisatie van een betonnen bodemvorm kost je gemiddeld 10,00€ per m³
  • De installatie van een betonnen afvoer (280,00€) of PVC (320,00€) van 200 mm
  • Bijvullen met drainagematerialen (ernstige filtering) kost ongeveer 1300,00€

Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de toegankelijkheid van het land en de diepte van de afvoer. Belangrijk: de echte prijs van een kelderdrainage is zonder uitzondering altijd specifiek voor de situatie. Elke kelder is anders en ook elke kelderdrainage wordt anders geïmplementeerd. Vraag zeker enkele offertes op van lokale kelderaannemers via onze offertevergelijkingstool.

Prijs berekenen kelderdichting en kelderdrainage

Vochtige kelder?

Bereken de prijs voor een renovatie/herstel via deze module.

Gratis en onafhankelijk 5 prijzen vergelijken.

KLIK HIER

Installatie van een drainage in je kelder

De locatie van het drainagesysteem is afhankelijk van de configuratie van je huis en van de kelder. Over het algemeen zal de afvoer langs de funderingen gaan en op een bed van beton rusten. In speciale gevallen, zoals de aanwezigheid van een voetpad of terras, bevindt de afvoer zich een stukje verder weg van de muren (ongeveer 2 meter). Hierdoor worden de funderingen beschermd tegen mogelijke grondbewegingen. Het is aan de aannemer om de locatie en de uitvoering van de afvoer van je huis te bepalen.

Heb je andere vochtproblemen die je wil aanpakken? Bekijk dan zeker ons overzicht van de prijzen van vochtbestrijdingen.

Hieronder beschikbaar: gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Wil je prijzen vergelijken? Of informatie inwinnen over vochtbestrijding?

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Over deze website

Vochtbestrijding Info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt in België en Nederland.

Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Hoeveel kost vochtbestrijding?

Bereken de prijs voor verschillende soorten vochtbestrijding via deze rekenmodule en onafhankelijke offertemodule.

Gratis en objectief maximaal 4 prijzen vergelijken van enkel erkende vochtexperts. In enkele muisklikken.

KLIK HIER

WTCB Vochtbestrijding en opstijgend vocht

Vochtige muren? Hoge luchtvochtigheid? Opstijgend vocht?

Download de gratis gids over Vochtbestrijding van het officiële WTCB. De gids komt toe via e-mail.

Hoe behandel je opstijgend vocht? Hoe verlopen muurinjecties? Wat kan je allemaal doen? 

Lees het in deze gratis gids van WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf). Het WTCB is een particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie van bouwbedrijven.

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Zeg vaarwel aan dat vervelend vocht

Bereken de prijs van vochtbestrijding (in muren of kelder) of gebruik onze innovatieve offertemodule.

Gratis 4 prijzen en/of aannemers vergelijken, onafhankelijk van elkaar. Via enkele muisklikken.

KLIK HIER