Kostprijs kelderdrainage

Kelderdrainage kostprijs

Wat kost een kelderdrainage?

De drainage van je kelder wordt gedaan door grondwater op te vangen en te evacueren voordat het de funderingen bereikt. Een kelderdrainage is niet te verwarren met een kelderdichting, wat een veel duurdere ingreep is.

Het draineren van kelders gebeurt op een specifieke manier die moet voldoen aan enkele vuistregels. Wat de kostprijs van een kelderdrainage is, wordt besproken in dit artikel. Tarieven kunnen namelijk variëren, afhankelijk van het vochtprobleem en je woonplaats.

De afvoer bij een kelderdrainage

In een vrijstaand huis wordt als drainage-afvoer gebruik gemaakt van terracotta, poreus beton of geperforeerde harde PVC-afvoeren. De diameter hiervan is minimaal 100 mm en wordt bepaald aan de hand van de hoeveelheid te evacueren water.

De afvoer moet een stromingsgradiënt hebben van 3 tot 10 mm per meter om het opgevangen water naar een riool, put of ondergrondse bodem te leiden.

Bijvoorbeeld, aan de voet van de gevel, 14 meter lang en 2 meter diep, vindt implementatie plaats in vier fasen. Hieronder zie je de fases en de prijs van zo’n kelderdrainage.

Hoe werkt een drainage en hoeveel kost het?

  • De opgraving van de grond aan de voet van de gevels tot aan de fundamenten van het huis kost ongeveer 1200,00€
  • De realisatie van een betonnen bodemvorm kost je gemiddeld 10,00€ per m³
  • De installatie van een betonnen afvoer (280,00€) of PVC (320,00€) van 200 mm
  • Bijvullen met drainagematerialen (ernstige filtering) kost ongeveer 1300,00€

Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de toegankelijkheid van het land en de diepte van de afvoer. Belangrijk: de echte prijs van een kelderdrainage is zonder uitzondering altijd specifiek voor de situatie. Elke kelder is anders en ook elke kelderdrainage wordt anders geïmplementeerd. Vraag zeker enkele offertes op van lokale kelderaannemers via onze offertevergelijkingstool.

Installatie van een drainage in je kelder

De locatie van het drainagesysteem is afhankelijk van de configuratie van je huis en van de kelder. Over het algemeen zal de afvoer langs de funderingen gaan en op een bed van beton rusten. In speciale gevallen, zoals de aanwezigheid van een voetpad of terras, bevindt de afvoer zich een stukje verder weg van de muren (ongeveer 2 meter). Hierdoor worden de funderingen beschermd tegen mogelijke grondbewegingen. Het is aan de aannemer om de locatie en de uitvoering van de afvoer van je huis te bepalen.

Gratis vochtdiagnose met erkend vochtexpert.

Vochtbestrijding.info staat verbonden met meer dan 250 vochtbestrijding bedrijven in België en Nederland. Zoek je een vochtexpert? Via deze website kom je gemakkelijk in contact met de meest gekwalificeerde vochtexperts en vochtbedrijven in je buurt. Een vochtexpertise is altijd gratis en vrijblijvend (zonder verdere verplichtingen). Als u wilt dat er werken worden uitgevoerd, kan u ook een prijsbestek opvragen. Een vochtdiagnose is bovendien heel leerrijk. Je ontdekt de toestand van je muren (bijvoorbeeld de vochtigheidspercentages), je krijgt tips over wat je preventief kan ondernemen en je leert meer over de beschikbare premies en subsidies.

Kies hieronder je land om de gratis vochtexpertise aan te vragen of meer informatie te krijgen

Onafhankelijke vergelijking van +250 bedrijven in vochtbestrijding

Populaire onderwerpen
>